Лавров и Тилерсон разговарали

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас у телефонском разговору америчком државном секретару Рексу Тилерсону да напад на Сирију иде на руку екстремистима, саопштило је руско министарство спољних послова.

Свијет 08.04.2017 | 22:01
Лавров и Тилерсон разговарали
У првом разговору након напада САД на Сирију, двојица званичника су "размотрила ситуацију у тој земљи након удара америчких војних снага на сиријске снаге у ноћи 7. априла", саопштило је министарство, преноси ТАСС.
 
- Сергеј Лавров је нагласио да напад на земљу чија се влада бори против тероризма само иде на руку екстремистима и ствара додатне претње по регионалну и глобалну безбедност - наводи се у саопштењу.

Лавров је изјавио да тврдње да је сиријска војска 4. априла у Идлибу употребила хемијско оружје нису истините. Према његовим речима, неопходно је пажљиво утврдити чињенице након инцидента са хемијским оружјем у Идлибу, преноси "Спутњик".

Двојица дипломата договорила су се да наставе разговоре о решавању сиријске кризе приликом личног сусрета. Посета Тилерсона Москви планирана је за 11. и 12. април.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило МИКИЦ

09.04.2017 01:48

Напад на Сирију је изведен од стране Америке договорно са Русијом која зато неце ни прстом мрднути да застити медјународно право и независност Сирије. Са протестима које це Русија упутити САД и УН неце се ресити проблема у Сирији вец само одлозити сукоби измедју велики сила до којих це договорно доци по зељи Тајни владара из сенке. Сирија сада слузи као некад Спанија за пробу наорузања и то стање одговара многима а посебно Русији и Америци. Рат у Сирији це зато довести до новог таласа избјеглица које це разорити Европу, а рат у Сирији це довести на крају до лазно или правога Армагедона у коме це ИСЛАМСКА ДРЗАВА да буде унистена а са њоме и највеци дио Ислама. Сацувамо нас зато БОЗЕ од лазни спаситеља, а од својих непријатеља сваки народ сацуваце се сам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

робија

09.04.2017 07:33

Бас тако Михајло,све го монструм!