Lavrov i Tilerson razgovarali

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas u telefonskom razgovoru američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da napad na Siriju ide na ruku ekstremistima, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Svijet 08.04.2017 | 22:01
Lavrov i Tilerson razgovarali
U prvom razgovoru nakon napada SAD na Siriju, dvojica zvaničnika su "razmotrila situaciju u toj zemlji nakon udara američkih vojnih snaga na sirijske snage u noći 7. aprila", saopštilo je ministarstvo, prenosi TASS.
 
- Sergej Lavrov je naglasio da napad na zemlju čija se vlada bori protiv terorizma samo ide na ruku ekstremistima i stvara dodatne pretnje po regionalnu i globalnu bezbednost - navodi se u saopštenju.

Lavrov je izjavio da tvrdnje da je sirijska vojska 4. aprila u Idlibu upotrebila hemijsko oružje nisu istinite. Prema njegovim rečima, neophodno je pažljivo utvrditi činjenice nakon incidenta sa hemijskim oružjem u Idlibu, prenosi "Sputnjik".

Dvojica diplomata dogovorila su se da nastave razgovore o rešavanju sirijske krize prilikom ličnog susreta. Poseta Tilersona Moskvi planirana je za 11. i 12. april.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo MIKIC

09.04.2017 01:48

Napad na Siriju je izveden od strane Amerike dogovorno sa Rusijom koja zato nece ni prstom mrdnuti da zastiti medjunarodno pravo i nezavisnost Sirije. Sa protestima koje ce Rusija uputiti SAD i UN nece se resiti problema u Siriji vec samo odloziti sukobi izmedju veliki sila do kojih ce dogovorno doci po zelji Tajni vladara iz senke. Sirija sada sluzi kao nekad Spanija za probu naoruzanja i to stanje odgovara mnogima a posebno Rusiji i Americi. Rat u Siriji ce zato dovesti do novog talasa izbjeglica koje ce razoriti Evropu, a rat u Siriji ce dovesti na kraju do lazno ili pravoga Armagedona u kome ce ISLAMSKA DRZAVA da bude unistena a sa njome i najveci dio Islama. Sacuvamo nas zato BOZE od lazni spasitelja, a od svojih neprijatelja svaki narod sacuvace se sam!

ODGOVORITE
Name

robija

09.04.2017 07:33

Bas tako Mihajlo,sve go monstrum!