ЕУ стопирала строге контроле

На граничним прелазима Хрватске са Словенијом и Мађарском привремено су стављена ван снаге нова правила за прелазак шенгенске границе, а активиране су циљане контроле држављана европског привредног простора и Швајцарске, саопштено је из Канцеларије директора хрватске полиције.

Регион 08.04.2017 | 21:35
ЕУ стопирала строге контроле
Наводе  да се, упркос сарадњи са граничним полицијама Словеније и Мађарске, као и примјени свих расположивих техничких и људских капацитета граничне полиције Хрватске, нису успјеле ублажити гужве на граничним прелазима, преносе хрватски медији.

Због терористичких пријетњи Европи од јуче су на снази била нова шенгенска правила.

Појачано су провјеравани путници, укључујући грађане ЕУ који су до сада границу прелазили без строге контроле, па су се стварале велике гужве.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

субота око 9:00

08.04.2017 20:23

Из Хрватске сам чекао на прелазак у Словенију око сатипо а онда видио колону са друге стране која је скоро до ТермаЧатеж

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

08.04.2017 20:24

Јос само фале какве корпе да спасе агрокор и помогну пропалу дрзаву који скандал од те европе СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жетон

09.04.2017 10:19

Пропали ко жетон. Ово је чисто малтретирање 1000 људи ушло као избјеглице нити се зна ни ко ни кад и сад трзају људе на граници. Ухватиће их знате зашто .

ОДГОВОРИТЕ
Name

м16

09.04.2017 12:21

Не разумем овакво понашање , па не дешава се тероризам на границама, већ унутар, сви који су до сада починили терористички напад дуго времена живе у земљама европске уније, у имају стални боравак и њихова документа , значи да безбједоносне службе унутар тих земаља, обавјештајне лоше раде свој посао,то је суштина проблема.

ОДГОВОРИТЕ