EU stopirala stroge kontrole

Na graničnim prelazima Hrvatske sa Slovenijom i Mađarskom privremeno su stavljena van snage nova pravila za prelazak šengenske granice, a aktivirane su ciljane kontrole državljana evropskog privrednog prostora i Švajcarske, saopšteno je iz Kancelarije direktora hrvatske policije.

Region 08.04.2017 | 21:35
EU stopirala stroge kontrole
Navode  da se, uprkos saradnji sa graničnim policijama Slovenije i Mađarske, kao i primjeni svih raspoloživih tehničkih i ljudskih kapaciteta granične policije Hrvatske, nisu uspjele ublažiti gužve na graničnim prelazima, prenose hrvatski mediji.

Zbog terorističkih prijetnji Evropi od juče su na snazi bila nova šengenska pravila.

Pojačano su provjeravani putnici, uključujući građane EU koji su do sada granicu prelazili bez stroge kontrole, pa su se stvarale velike gužve.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

subota oko 9:00

08.04.2017 20:23

Iz Hrvatske sam čekao na prelazak u Sloveniju oko satipo a onda vidio kolonu sa druge strane koja je skoro do TermaČatež

ODGOVORITE
Name

Ante

08.04.2017 20:24

Jos samo fale kakve korpe da spase agrokor i pomognu propalu drzavu koji skandal od te evrope SRAMOTA.

ODGOVORITE
Name

Žeton

09.04.2017 10:19

Propali ko žeton. Ovo je čisto maltretiranje 1000 ljudi ušlo kao izbjeglice niti se zna ni ko ni kad i sad trzaju ljude na granici. Uhvatiće ih znate zašto .

ODGOVORITE
Name

m16

09.04.2017 12:21

Ne razumem ovakvo ponašanje , pa ne dešava se terorizam na granicama, već unutar, svi koji su do sada počinili teroristički napad dugo vremena žive u zemljama evropske unije, u imaju stalni boravak i njihova dokumenta , znači da bezbjedonosne službe unutar tih zemalja, obavještajne loše rade svoj posao,to je suština problema.

ODGOVORITE