Вил Хечер: Није битно, кад, с ким и у којој лиги... Увијек хоћу да побиједим!

„О останку у Партизану одлучићу касније“, каже амерички плеј.

Кошарка 09.04.2017 | 23:45
Вил Хечер: Није битно, кад, с ким и у којој лиги... Увијек хоћу да побиједим!
Мало америчких кошаркаша се тако лако и брзо навикло на Партизан. Вил Хечер је од прве утакмице у дресу црно-белих преузео диригентску палицу и показао се као право појачање. Нажалост навијача, београдски клуб је стао у полуфиналу Јадранске лиге, зауставила га је Цедевита, у овом тренутку, објективно гледано, квалитетнији и бољи састав.

Као и током целе сезоне, Хечер је у полуфиналној серији био најбољи стрелац екипе Александра Џикића са просеком од 19 поена по утакмици. Ни то није било довољно за финале.

У разговору за наш портал, хладне главе, са временском дистанцом од пет дана, анализирао је Партизанов учинак у Загребу у мајсторици која је завршена тријумфом Цедевите.

Иначе, у том дуелу на моменте је, поготово у последњој деоници деловало је да је хрватски шампион ослабљен без повређеног Рајана Боутрајта спреман да падне, а на крају се испоставило да је дебље живце имао управо домаћин.

“Мислим да смо дали све што смо могли у полуфиналној серији. Да смо погодили неколико шутева које смо промашили имали бисмо реалну шансу да победимо. У последњих пет минута треће утакмице смо имали неколико шанси, на 73:70 су они погодили важан шут… Мислим да нам није ништа посебно недостајало, меч је могао да оде и у другом правцу", рекао је Хечер за МОЗЗАРТ Спорт.

Амерички кошаркаш је први пут у каријери наступао у Јадранској лиги, иако има богато искуство наступа у Европи. Играо је у Грчкој, Француској, Румунији, Немачкој, Чешкој, Израелу Белгији и на Кипру. Оценио је овдашње регионално такмичење као квалитетно, уз опаску да постоји драстичнија разлика између екипа на врху и оних у доњем делу табеле.

"Очигледно је да првих пет тимова имају више квалитета у односу на екипе са дна табеле. Ови тимови имају квалитет на нивоу грчке или француске лиге. У готово свим екипама има доста младих и веома талентованих играча, тако да је, све у свему, АБА лига солидно такмичење“.

Иако у Партизану игра можда и сезону каријере, Хечер ће фебруар ове године памтити, не по добрим партијама, већ по томе што је паузирао месец дана због салмонеле коју је добио уочи финалног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу. Требало му је времена да се врати на паркет и да намести руку, али је јасно да ће у финишу сезоне Партизан у њему опет имати вођу на паркету, уз капитена Новицу Величковића.

“Као и свакоме, после месец дана одсуства са терена, било ми је потребно време да вратим тело у стање у којем је било пре паузе. Сада се оцећам добро, осећам да сам се вратио у нормалу“.

А сезона се наставља, традиционално, такмичењем у домаћој МОЗЗАРТ Суперлиги и то 22. априла. Имаће црно-бели времена да се одморе од јадранских обавеза и освеже за шампионат у којем је за клубове пре свега важно да освоје једно од четири места које осигуравају одлазак на Јадран. А тек у јуну следе плеј-оф борбе за пехар који је Партизан освоји последњих пут пре три године.

“Није важно кад играмо, против кога играмо и у ком такмичењу. За мене је кошарка увек нова шанса да изађем на терен, такмичим се и победим", навео је Хечер.

Амерички кошаркаш је летос са Партизаном потписао уговор на годину дана и очекивано, како се буде ближио крај сезоне, тако ће се и све чешће чути питање има ли намеру да продужи останак у Београду.

"Нисам размишљао о томе. О својој будућности ћу одлучити касније", закључио је момак који ће, и ако оде на лето, оставити печат у Партизана, јер је ове сезоне неколико пута, рецимо против Шарлроа, Црвене звезде и Цедевите доносио победе у завршницима у стилу славних претходника који су носили црно-бели дрес.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар