Vil Hečer: Nije bitno, kad, s kim i u kojoj ligi... Uvijek hoću da pobijedim!

„O ostanku u Partizanu odlučiću kasnije“, kaže američki plej.

Košarka 09.04.2017 | 23:45
Vil Hečer: Nije bitno, kad, s kim i u kojoj ligi... Uvijek hoću da pobijedim!
Malo američkih košarkaša se tako lako i brzo naviklo na Partizan. Vil Hečer je od prve utakmice u dresu crno-belih preuzeo dirigentsku palicu i pokazao se kao pravo pojačanje. Nažalost navijača, beogradski klub je stao u polufinalu Jadranske lige, zaustavila ga je Cedevita, u ovom trenutku, objektivno gledano, kvalitetniji i bolji sastav.

Kao i tokom cele sezone, Hečer je u polufinalnoj seriji bio najbolji strelac ekipe Aleksandra Džikića sa prosekom od 19 poena po utakmici. Ni to nije bilo dovoljno za finale.

U razgovoru za naš portal, hladne glave, sa vremenskom distancom od pet dana, analizirao je Partizanov učinak u Zagrebu u majstorici koja je završena trijumfom Cedevite.

Inače, u tom duelu na momente je, pogotovo u poslednjoj deonici delovalo je da je hrvatski šampion oslabljen bez povređenog Rajana Boutrajta spreman da padne, a na kraju se ispostavilo da je deblje živce imao upravo domaćin.

“Mislim da smo dali sve što smo mogli u polufinalnoj seriji. Da smo pogodili nekoliko šuteva koje smo promašili imali bismo realnu šansu da pobedimo. U poslednjih pet minuta treće utakmice smo imali nekoliko šansi, na 73:70 su oni pogodili važan šut… Mislim da nam nije ništa posebno nedostajalo, meč je mogao da ode i u drugom pravcu", rekao je Hečer za MOZZART Sport.

Američki košarkaš je prvi put u karijeri nastupao u Jadranskoj ligi, iako ima bogato iskustvo nastupa u Evropi. Igrao je u Grčkoj, Francuskoj, Rumuniji, Nemačkoj, Češkoj, Izraelu Belgiji i na Kipru. Ocenio je ovdašnje regionalno takmičenje kao kvalitetno, uz opasku da postoji drastičnija razlika između ekipa na vrhu i onih u donjem delu tabele.

"Očigledno je da prvih pet timova imaju više kvaliteta u odnosu na ekipe sa dna tabele. Ovi timovi imaju kvalitet na nivou grčke ili francuske lige. U gotovo svim ekipama ima dosta mladih i veoma talentovanih igrača, tako da je, sve u svemu, ABA liga solidno takmičenje“.

Iako u Partizanu igra možda i sezonu karijere, Hečer će februar ove godine pamtiti, ne po dobrim partijama, već po tome što je pauzirao mesec dana zbog salmonele koju je dobio uoči finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Trebalo mu je vremena da se vrati na parket i da namesti ruku, ali je jasno da će u finišu sezone Partizan u njemu opet imati vođu na parketu, uz kapitena Novicu Veličkovića.

“Kao i svakome, posle mesec dana odsustva sa terena, bilo mi je potrebno vreme da vratim telo u stanje u kojem je bilo pre pauze. Sada se ocećam dobro, osećam da sam se vratio u normalu“.

A sezona se nastavlja, tradicionalno, takmičenjem u domaćoj MOZZART Superligi i to 22. aprila. Imaće crno-beli vremena da se odmore od jadranskih obaveza i osveže za šampionat u kojem je za klubove pre svega važno da osvoje jedno od četiri mesta koje osiguravaju odlazak na Jadran. A tek u junu slede plej-of borbe za pehar koji je Partizan osvoji poslednjih put pre tri godine.

“Nije važno kad igramo, protiv koga igramo i u kom takmičenju. Za mene je košarka uvek nova šansa da izađem na teren, takmičim se i pobedim", naveo je Hečer.

Američki košarkaš je letos sa Partizanom potpisao ugovor na godinu dana i očekivano, kako se bude bližio kraj sezone, tako će se i sve češće čuti pitanje ima li nameru da produži ostanak u Beogradu.

"Nisam razmišljao o tome. O svojoj budućnosti ću odlučiti kasnije", zaključio je momak koji će, i ako ode na leto, ostaviti pečat u Partizana, jer je ove sezone nekoliko puta, recimo protiv Šarlroa, Crvene zvezde i Cedevite donosio pobede u završnicima u stilu slavnih prethodnika koji su nosili crno-beli dres.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar