БЛ: Ни Борусија не може да заустави Бајерн!

Дерби Бундеслиге за Бајерн, покер на Алијанц арени! Фудбалери Бајерна декласирали су Дортмунд у дербију 28. кола Бундеслиге – 4:1.  Бајерн у 96. “Класикеру” прегазио Борусију Дортмунд – 4:1! Левандовски два пута затресао мрежу свог бившег клуба и престигао Обамејанга на листи стрелаца.  Ово је да се смрзнеш - Карлетов Бајерн с пола гаса изгазио Дортмунд! Шта ли чека Реал? Упознајте његово величанство моћ у најраскошнијем облику. . .

Фудбал 08.04.2017 | 20:40
БЛ: Ни Борусија не може да заустави Бајерн!
Бајерн јуриша ка 27. титули првака Њемачке, петој заредом! У томе их није успио зауставити ни највећи ривал, Борусија Дортмунд, која је положила оружје на Алијанц Арени пред далеко разигранијим и опаснијим противником.

Баварци су са убједљивих 4:1 савладали “милионере” и задржали ДЕСЕТ бодова предности испред Лајпцига, а Роберт Левандовски је са два постигнута гола у директном окршају претекао Пјера Емерика Обамејанга на листи стрелаца.

БАЈЕРН – БОРУСИЈА 4:1 (2:1)

Левандовски 26

Обамејанг 25

Борусија Дортмунд успјела је да у првом дијелу сезоне савлада Бајерн нанијевши први пораз Карлу Анћелотију на клупи Бајерна, али освета је стигла у суботу увече.

Фудбалери Бајерна су озбиљно схватили упозорење из прошлог кола – пораз од Хофенхајма 1:0 и упркос чињеници да у сриједу играју против Реал Мадрида у потпуности се посветили највећем њемачком дербију – “Дер Класикеру”.

Гости из Дортмунда једноставно нису имали шансе на Алијанц арени против Бајерна који је одиграо на врхунском нивоу – шампионски, иако у екипи није било повријеђених Мануела Нојера и Томаса Милера.

Истини за вољу Борусија је играла без Гецеа, Ширлеа, Ројса и Кагава, али питање је да ли би и с њима на терену резултат био другачији јер Бајерн је једноставно доминирао.

Свака част Дортмунду за све што ради у последњој деценији, и за све те младе играче, и за Клопа и за Тухела, и за допадљив фудбал али у Бундеслиги се зна - владар је један. Владар је Бајерн! 

Баварци су у највећем дербију немачког фудбала прегазили Борусији са 4:1, учврстили се на првом месту и тако на најлепши могући начин најавили оно што је за њих заправо најважније, а долази наредне недеље - четвртфинале Лиге шампиона против себи равног противника, Реала из Мадрида.

После свега данас виђеног Томас Тухел и његови момци могу "с пуним правом" да буду депримирани. Не, не толико због резултата - тукла је и Борусија Бајерна овако убедљиво - колико због чињенице да се тако лепо за ових 90 минута видело какву/колику резерву су у својим ногама сакрили Анчелотијеви пулени. Из потпуно истог разлога Зидан и његови Мадриђани "имају сво право овог света" да страхују пред долазак на Алијанц арену.

И то су чињенице.

Јер пазите ово: Само је Арјен Робен данас искреирао више шанси и више пута шутирао ка голу Буркија него што је цео тим Борусије заједно претио Улриху. 

Тухел је још једном експериментисао. Пробао је са шесторицом дефанзиваца (Сократис, Бартра, Шмелцер, Гереиро, Паслак и Гинтер) који додуше нису били поређани у задњу линију, али јасна је била намера да се "обузда" навала Бајерна, те да се жртвује креативност. Није прошло. Карлето није много филозофирао и чини се само је најавио како ће његов Бајерн играти у финишу сезоне. 

Рани гол Риберија трасирао је пут Баварцима до победе, а Роберт Левандовски је успут чак успео да претекне данас индиспонираног и укроћеног Обамејана на листи стрелаца. Промашај нападача из Габона средином другог дела вероватно је и решио утакмицу. После његове акције севнула је контра, Бурки је срушио Левандовског и то је био пенал који је отклонио све дилеме - 4:1. 

Дакле, критичари, шта сад кажете? Како игра Карлетов Бајерн?

БУНДЕСЛИГА - 28. КОЛО

Петак
Ајнтрахт - Вердер 2:2 (0:2)
/Гаћиновић 48, Фабијан 73 - Јунузовић 37, Бартелс 43/

Субота
Фрајбург - Мајнц 1:0 (0:0)
/Петерсен 70/

Хамбургер - Хофенхајм 2:1 (1:1)
/Хунт 26, 75 - Крамарић 35пен/

Келн - Менхенгладбах 2:3 (1:1)
/Клеменс 18, Модест 58 - Вестергард 13, Траоре 55, Штиндл 81/

РБ Лајпциг - Леверкузен 1:0 (0:0)
/Поулсен 90+3/

Шалке - Волфзбург 4:1 (2:0)
/Бургшталер 6, 77, Горецка 23, Калиђури 48 - Гомез 79/

Бајерн - Дортмунд 4:1 (2:1)
/Рибери 4, Левандовски 10, 68пен, Робен 49 - Гереиро 20/

Недеља
15.30: Херта - Аугзбург
17.30: Инголштат - Дармштат

ТАБЕЛА: Бајерн 68, Лајпциг 58, Хофенхајм 51, Борусија Дортмунд 50, Фрајбург 41, Келн 40, Херта (-1) 40, Борусија Менхенгладбах 39, Ајнтрахт 38, Шалке 37, Вердер 36, Бајер Леверкузен 35, ХСВ 33, Волфсбург 30, Мајнц 29, Аугзбург (-1) 29, Инголштат (-1) 25, Дармштат (-1) 15.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар