BL: Ni Borusija ne može da zaustavi Bajern!

Derbi Bundeslige za Bajern, poker na Alijanc areni! Fudbaleri Bajerna deklasirali su Dortmund u derbiju 28. kola Bundeslige – 4:1.  Bajern u 96. “Klasikeru” pregazio Borusiju Dortmund – 4:1! Levandovski dva puta zatresao mrežu svog bivšeg kluba i prestigao Obamejanga na listi strelaca.  Ovo je da se smrzneš - Karletov Bajern s pola gasa izgazio Dortmund! Šta li čeka Real? Upoznajte njegovo veličanstvo moć u najraskošnijem obliku. . .

Fudbal 08.04.2017 | 20:40
BL: Ni Borusija ne može da zaustavi Bajern!
Bajern juriša ka 27. tituli prvaka Njemačke, petoj zaredom! U tome ih nije uspio zaustaviti ni najveći rival, Borusija Dortmund, koja je položila oružje na Alijanc Areni pred daleko razigranijim i opasnijim protivnikom.

Bavarci su sa ubjedljivih 4:1 savladali “milionere” i zadržali DESET bodova prednosti ispred Lajpciga, a Robert Levandovski je sa dva postignuta gola u direktnom okršaju pretekao Pjera Emerika Obamejanga na listi strelaca.

BAJERN – BORUSIJA 4:1 (2:1)

Levandovski 26

Obamejang 25

Borusija Dortmund uspjela je da u prvom dijelu sezone savlada Bajern nanijevši prvi poraz Karlu Anćelotiju na klupi Bajerna, ali osveta je stigla u subotu uveče.

Fudbaleri Bajerna su ozbiljno shvatili upozorenje iz prošlog kola – poraz od Hofenhajma 1:0 i uprkos činjenici da u srijedu igraju protiv Real Madrida u potpunosti se posvetili najvećem njemačkom derbiju – “Der Klasikeru”.

Gosti iz Dortmunda jednostavno nisu imali šanse na Alijanc areni protiv Bajerna koji je odigrao na vrhunskom nivou – šampionski, iako u ekipi nije bilo povrijeđenih Manuela Nojera i Tomasa Milera.

Istini za volju Borusija je igrala bez Gecea, Širlea, Rojsa i Kagava, ali pitanje je da li bi i s njima na terenu rezultat bio drugačiji jer Bajern je jednostavno dominirao.

Svaka čast Dortmundu za sve što radi u poslednjoj deceniji, i za sve te mlade igrače, i za Klopa i za Tuhela, i za dopadljiv fudbal ali u Bundesligi se zna - vladar je jedan. Vladar je Bajern! 

Bavarci su u najvećem derbiju nemačkog fudbala pregazili Borusiji sa 4:1, učvrstili se na prvom mestu i tako na najlepši mogući način najavili ono što je za njih zapravo najvažnije, a dolazi naredne nedelje - četvrtfinale Lige šampiona protiv sebi ravnog protivnika, Reala iz Madrida.

Posle svega danas viđenog Tomas Tuhel i njegovi momci mogu "s punim pravom" da budu deprimirani. Ne, ne toliko zbog rezultata - tukla je i Borusija Bajerna ovako ubedljivo - koliko zbog činjenice da se tako lepo za ovih 90 minuta videlo kakvu/koliku rezervu su u svojim nogama sakrili Ančelotijevi puleni. Iz potpuno istog razloga Zidan i njegovi Madriđani "imaju svo pravo ovog sveta" da strahuju pred dolazak na Alijanc arenu.

I to su činjenice.

Jer pazite ovo: Samo je Arjen Roben danas iskreirao više šansi i više puta šutirao ka golu Burkija nego što je ceo tim Borusije zajedno pretio Ulrihu. 

Tuhel je još jednom eksperimentisao. Probao je sa šestoricom defanzivaca (Sokratis, Bartra, Šmelcer, Gereiro, Paslak i Ginter) koji doduše nisu bili poređani u zadnju liniju, ali jasna je bila namera da se "obuzda" navala Bajerna, te da se žrtvuje kreativnost. Nije prošlo. Karleto nije mnogo filozofirao i čini se samo je najavio kako će njegov Bajern igrati u finišu sezone. 

Rani gol Riberija trasirao je put Bavarcima do pobede, a Robert Levandovski je usput čak uspeo da pretekne danas indisponiranog i ukroćenog Obamejana na listi strelaca. Promašaj napadača iz Gabona sredinom drugog dela verovatno je i rešio utakmicu. Posle njegove akcije sevnula je kontra, Burki je srušio Levandovskog i to je bio penal koji je otklonio sve dileme - 4:1. 

Dakle, kritičari, šta sad kažete? Kako igra Karletov Bajern?

BUNDESLIGA - 28. KOLO

Petak
Ajntraht - Verder 2:2 (0:2)
/Gaćinović 48, Fabijan 73 - Junuzović 37, Bartels 43/

Subota
Frajburg - Majnc 1:0 (0:0)
/Petersen 70/

Hamburger - Hofenhajm 2:1 (1:1)
/Hunt 26, 75 - Kramarić 35pen/

Keln - Menhengladbah 2:3 (1:1)
/Klemens 18, Modest 58 - Vestergard 13, Traore 55, Štindl 81/

RB Lajpcig - Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Poulsen 90+3/

Šalke - Volfzburg 4:1 (2:0)
/Burgštaler 6, 77, Gorecka 23, Kaliđuri 48 - Gomez 79/

Bajern - Dortmund 4:1 (2:1)
/Riberi 4, Levandovski 10, 68pen, Roben 49 - Gereiro 20/

Nedelja
15.30: Herta - Augzburg
17.30: Ingolštat - Darmštat

TABELA: Bajern 68, Lajpcig 58, Hofenhajm 51, Borusija Dortmund 50, Frajburg 41, Keln 40, Herta (-1) 40, Borusija Menhengladbah 39, Ajntraht 38, Šalke 37, Verder 36, Bajer Leverkuzen 35, HSV 33, Volfsburg 30, Majnc 29, Augzburg (-1) 29, Ingolštat (-1) 25, Darmštat (-1) 15.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar