Може ли трофеј да задржи Недовића?

Локални лист "Диарио Сур" анализирао је статус српског репрезентативца у Уникахи, након тријумфа у Еврокупу.

Кошарка 09.04.2017 | 22:15
Може ли трофеј да задржи Недовића?
До краја сезоне остала су још два месеца, али многи клубови увелико праве планове за лето и прелазни рок.

У случају Уникахе, једна од кључних дилема тиче се Немање Недовића (25), о чему је у суботу писао лист "Диарио Сур".

Репрезентативац Србије, који је био међу најзаслужнијима за тријумф над Валенсијом у финалу (2:1) и освајање Еврокупа, по повратку у Малагу је дочекан скандирањем "Недо, остани".

То би у принципу и он желео, али би закони по којима функционише свет професионалног спорта лако могли да га одведу са југа Шпаније, као у случајевима Миндаугаса Кузминскаса (Њујорк Никс, преко Дарушафаке) и Џејсона Грејнџера (Ефес).

Лист подсећа да је Недовић летос продужио уговор до 2018, али уз опцију раскида на крају ове сезоне, уз фиксирано обештећење, које би велики европски клубови могли да плате без проблема. Неки од њих већ су се јављали...

Нови моменат у причи око Недовића, који жели да следеће сезоне игра Евролигу, управо је освајање Еврокупа, које Уникаху води у наредни циклус елитног континенталног такмичења.

"Зелени" ће тешко моћи да конкуришу за пласман на Фајнал фор у Београду, што је Недовићева амбиција, али са гарантованим местом међу 16 најбољих у Европи, ипак имају аргумент више у преговорима до којих ће доћи у наредним данима.

"Диарио Сур" додаје да ће преговори челника Уникахе и Недовићевог агента Миодрага Ражнатовића обухватити и потенцијални трансфер Драгана Милосављевића из берлинске Албе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар