Može li trofej da zadrži Nedovića?

Lokalni list "Diario Sur" analizirao je status srpskog reprezentativca u Unikahi, nakon trijumfa u Evrokupu.

Košarka 09.04.2017 | 22:15
Može li trofej da zadrži Nedovića?
Do kraja sezone ostala su još dva meseca, ali mnogi klubovi uveliko prave planove za leto i prelazni rok.

U slučaju Unikahe, jedna od ključnih dilema tiče se Nemanje Nedovića (25), o čemu je u subotu pisao list "Diario Sur".

Reprezentativac Srbije, koji je bio među najzaslužnijima za trijumf nad Valensijom u finalu (2:1) i osvajanje Evrokupa, po povratku u Malagu je dočekan skandiranjem "Nedo, ostani".

To bi u principu i on želeo, ali bi zakoni po kojima funkcioniše svet profesionalnog sporta lako mogli da ga odvedu sa juga Španije, kao u slučajevima Mindaugasa Kuzminskasa (Njujork Niks, preko Darušafake) i Džejsona Grejndžera (Efes).

List podseća da je Nedović letos produžio ugovor do 2018, ali uz opciju raskida na kraju ove sezone, uz fiksirano obeštećenje, koje bi veliki evropski klubovi mogli da plate bez problema. Neki od njih već su se javljali...

Novi momenat u priči oko Nedovića, koji želi da sledeće sezone igra Evroligu, upravo je osvajanje Evrokupa, koje Unikahu vodi u naredni ciklus elitnog kontinentalnog takmičenja.

"Zeleni" će teško moći da konkurišu za plasman na Fajnal for u Beogradu, što je Nedovićeva ambicija, ali sa garantovanim mestom među 16 najboljih u Evropi, ipak imaju argument više u pregovorima do kojih će doći u narednim danima.

"Diario Sur" dodaje da će pregovori čelnika Unikahe i Nedovićevog agenta Miodraga Ražnatovića obuhvatiti i potencijalni transfer Dragana Milosavljevića iz berlinske Albe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar