Дангубић: За миран пут у Загреб!

Одлични дефанзивац најавио је финале плеј-офа против Цедевите краћим интервјуом за званични сајт АБА лиге.

Кошарка 09.04.2017 | 21:45
Дангубић: За миран пут у Загреб!
Немања Дангубић следеће недеље ће имати прилику да са Црвеном звездом освоји трећу узастопну титулу првака регионалне лиге.

Црвено-бели су поразом од Дарушафаке елиминисани из Евролиге и у позицији су да физички и ментално буду 100 одсто у дуелима са Цедевитом, којих ће у наредних недељу дана бити најмање три, а највише пет.

Финална серија почеће утакмицама у дворани "Александар Николић" у понедељак и уторак.

"Када смо почињали сезону, причали смо колико је предност домаћег терена битна у плеј-офу и зато смо се толико трудили да завршнимо сезону на првом месту. Знамо колико је тешко неку екипу победити неколико пута заредом. Зато је веома важно одбранити предност домаћег терена у прва два меча, јер ће нам то омогућити мирнији пут у Загреб", рекао је Дангубић.

И Звезда и Цедевита у полуфиналу су морале да играју "мајсторице". Загрепчани су у мечу одлуке против Партизана изгубили Рајана Боутрајта и Марка Араповића, мада Американац најављује да ће играти...

"Цедевита заслужује да игра у финалу. Ради се о заиста квалитетној екипи, коју смо ове сезоне оба пута победили, али те утакмице сада не значе практично ништа. Понављам, даћемо све од себе да добијемо оба меча код куће, а онда да тамо узмемо једну победу и одбранимо трофеј".

Пре две године су се исти тимови састали у финалу и било је 3:1 за црвено-беле, а пролетос у полуфиналу 2:0.

"Добро се сећам прошлогодишње серије. Први меч у Београду је био посебно неизвестан, али смо срећом успели да победимо и касније да уђемо у финале. Нема дилеме да ће обе екипе дати све од себе да освоје трофеј, посебно јер прво место води у Евролигу. Морамо да будемо максимално концентрисани током читаве серије", поручио је Дангубић.

Упитан где види предност свог тима, рекао је да би то могла да буде "дужа клупа".

"У сваком случају морамо да испунимо тактичке замисли тренера, да играмо концентрисано и да наметнемо наш стил. Дакле, са много енергије, контролисано у нападу и јако у одбрани".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар