Dangubić: Za miran put u Zagreb!

Odlični defanzivac najavio je finale plej-ofa protiv Cedevite kraćim intervjuom za zvanični sajt ABA lige.

Košarka 09.04.2017 | 21:45
Dangubić: Za miran put u Zagreb!
Nemanja Dangubić sledeće nedelje će imati priliku da sa Crvenom zvezdom osvoji treću uzastopnu titulu prvaka regionalne lige.

Crveno-beli su porazom od Darušafake eliminisani iz Evrolige i u poziciji su da fizički i mentalno budu 100 odsto u duelima sa Cedevitom, kojih će u narednih nedelju dana biti najmanje tri, a najviše pet.

Finalna serija počeće utakmicama u dvorani "Aleksandar Nikolić" u ponedeljak i utorak.

"Kada smo počinjali sezonu, pričali smo koliko je prednost domaćeg terena bitna u plej-ofu i zato smo se toliko trudili da završnimo sezonu na prvom mestu. Znamo koliko je teško neku ekipu pobediti nekoliko puta zaredom. Zato je veoma važno odbraniti prednost domaćeg terena u prva dva meča, jer će nam to omogućiti mirniji put u Zagreb", rekao je Dangubić.

I Zvezda i Cedevita u polufinalu su morale da igraju "majstorice". Zagrepčani su u meču odluke protiv Partizana izgubili Rajana Boutrajta i Marka Arapovića, mada Amerikanac najavljuje da će igrati...

"Cedevita zaslužuje da igra u finalu. Radi se o zaista kvalitetnoj ekipi, koju smo ove sezone oba puta pobedili, ali te utakmice sada ne znače praktično ništa. Ponavljam, daćemo sve od sebe da dobijemo oba meča kod kuće, a onda da tamo uzmemo jednu pobedu i odbranimo trofej".

Pre dve godine su se isti timovi sastali u finalu i bilo je 3:1 za crveno-bele, a proletos u polufinalu 2:0.

"Dobro se sećam prošlogodišnje serije. Prvi meč u Beogradu je bio posebno neizvestan, ali smo srećom uspeli da pobedimo i kasnije da uđemo u finale. Nema dileme da će obe ekipe dati sve od sebe da osvoje trofej, posebno jer prvo mesto vodi u Evroligu. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani tokom čitave serije", poručio je Dangubić.

Upitan gde vidi prednost svog tima, rekao je da bi to mogla da bude "duža klupa".

"U svakom slučaju moramo da ispunimo taktičke zamisli trenera, da igramo koncentrisano i da nametnemo naš stil. Dakle, sa mnogo energije, kontrolisano u napadu i jako u odbrani".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar