Анализа: Звездино престројавање, пред оно најважније!

Тренер Црвене звезде мтс после елиминације у Евролиги поручио навијачима да "препознају моменат у ком се екипа налази" и да им помогну у финалној серији АБА лиге против Цедевите.

Кошарка 09.04.2017 | 20:45
Анализа: Звездино престројавање, пред оно најважније!
Пораз од Дарушакафе и неулазак у Топ 8 неизбежно су заболели црвено-беле, колико год било јасно да је, кад се подвуче црта, њихова евролигашка сезона била успешна.

Међутим, овог викенда они времена за освртање неће имати.

Звезда је у Турској играла за останак у друштву најбољих, где је сезону завршила као девети најуспешнији тим Евролиге и једини који је са позитивним скором (16-14) остао испод црте. Играла је за славу и престиж, али ипак између утакмица које за њу имају већи значај - у плеј-офу АБА лиге.

Већ од понедељка, у пакленом распореду, екипа Дејана Радоњића заиграће финалну серију против Цедевите, са улогом сезоне, вреднијим од титуле - картом за Евролигу.

Да би што боље искористили први од два слободна дана до "отварања" финала (понедељак, 19 часова, ТВ Арена спорт), играчи Звезде тренираће и у суботу ујутро у Турској, па ће након тога кренути за Београд.

За сутрадан - недељу, заказана је свечана конференција тренера и капитена два тима уочи почетка серије, која ће бити одиграна на три победе, у ритму: понедељак, уторак (Београд), четвртак, па евентуално петак (Загреб) и на крају - недеља, ако буде и "мајсторице" у хали "Александар Николић".

Дакле, уочи седмице дефинитивне одлуке, црвено-бели се тако поново налазе у ситуацији у којој су недавно били. Као и у полуфиналу, уводна утакмица серије биће трећа за Звезду у размаку од седам дана, док је Цедевита од прошлог викенда и недељне победе над Партизаном, у уторак играла дерби против Цибоне и изгубила, притом користећи све расположиве играче изузев центра Мирзе Бегића.

У истој ситуацији црвено-бели били су и уочи осталих мечева у недељама одлуке, а тренер Звезде Дејан Радоњић посебно је у Турској нагласио свој позив навијачима да подрже тим у најважнијим данима сезоне - у финалној серији АБА лиге против Цедевите.

''Иако смо пре само два дана играли много важан меч против Будућности, потребно је по ко зна који пут поновити, да истог тренутка морамо да пребацимо фокус на следећег противника. Зато је у овом тренутку од елементарног значаја да покажемо снагу и заједништво. Сигуран сам да ће наши навијачи, као и свакога пута, препознати важност момента у коме се налазимо", казао је Дејан Радоњић за званични сајт клуба и подвукао:

"А, сада је то веома лако".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар