Analiza: Zvezdino prestrojavanje, pred ono najvažnije!

Trener Crvene zvezde mts posle eliminacije u Evroligi poručio navijačima da "prepoznaju momenat u kom se ekipa nalazi" i da im pomognu u finalnoj seriji ABA lige protiv Cedevite.

Košarka 09.04.2017 | 20:45
Analiza: Zvezdino prestrojavanje, pred ono najvažnije!
Poraz od Darušakafe i neulazak u Top 8 neizbežno su zaboleli crveno-bele, koliko god bilo jasno da je, kad se podvuče crta, njihova evroligaška sezona bila uspešna.

Međutim, ovog vikenda oni vremena za osvrtanje neće imati.

Zvezda je u Turskoj igrala za ostanak u društvu najboljih, gde je sezonu završila kao deveti najuspešniji tim Evrolige i jedini koji je sa pozitivnim skorom (16-14) ostao ispod crte. Igrala je za slavu i prestiž, ali ipak između utakmica koje za nju imaju veći značaj - u plej-ofu ABA lige.

Već od ponedeljka, u paklenom rasporedu, ekipa Dejana Radonjića zaigraće finalnu seriju protiv Cedevite, sa ulogom sezone, vrednijim od titule - kartom za Evroligu.

Da bi što bolje iskoristili prvi od dva slobodna dana do "otvaranja" finala (ponedeljak, 19 časova, TV Arena sport), igrači Zvezde treniraće i u subotu ujutro u Turskoj, pa će nakon toga krenuti za Beograd.

Za sutradan - nedelju, zakazana je svečana konferencija trenera i kapitena dva tima uoči početka serije, koja će biti odigrana na tri pobede, u ritmu: ponedeljak, utorak (Beograd), četvrtak, pa eventualno petak (Zagreb) i na kraju - nedelja, ako bude i "majstorice" u hali "Aleksandar Nikolić".

Dakle, uoči sedmice definitivne odluke, crveno-beli se tako ponovo nalaze u situaciji u kojoj su nedavno bili. Kao i u polufinalu, uvodna utakmica serije biće treća za Zvezdu u razmaku od sedam dana, dok je Cedevita od prošlog vikenda i nedeljne pobede nad Partizanom, u utorak igrala derbi protiv Cibone i izgubila, pritom koristeći sve raspoložive igrače izuzev centra Mirze Begića.

U istoj situaciji crveno-beli bili su i uoči ostalih mečeva u nedeljama odluke, a trener Zvezde Dejan Radonjić posebno je u Turskoj naglasio svoj poziv navijačima da podrže tim u najvažnijim danima sezone - u finalnoj seriji ABA lige protiv Cedevite.

''Iako smo pre samo dva dana igrali mnogo važan meč protiv Budućnosti, potrebno je po ko zna koji put ponoviti, da istog trenutka moramo da prebacimo fokus na sledećeg protivnika. Zato je u ovom trenutku od elementarnog značaja da pokažemo snagu i zajedništvo. Siguran sam da će naši navijači, kao i svakoga puta, prepoznati važnost momenta u kome se nalazimo", kazao je Dejan Radonjić za zvanični sajt kluba i podvukao:

"A, sada je to veoma lako".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar