Завршен протест у центру Београда

Скуп синдиката војске и полиције званично је завршен испред Палате Србија, али су њихови представници најавили да ће са студентима у "Протесту против диктатуре" прошетати до Народне скупштине.

Србија 08.04.2017 | 16:25
Завршен протест у центру Београда
Поворка учесника креће се у правцу Бранковог моста, саобраћај је заустављен, сви звижде.

Према подацима које је полиција рекла новинарима на платоу ипсред палате Србија окупило се око 10.000 људи, а према проценама извештача било их је најмање 15.000.

Председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић позвао је са камиона на платоу испред Палате Србија министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да размотри њихове захтеве, чији је циљ свеукупна безбедност Србије.

"Ми смо заузели цели плато, али немамо с ким да разговарамо. Ако смогну снаге вечерас, сутра или прекосутра, нека нам се бар извине или поднесу оставке", рекао је Мијаиловић, а демонстранти су одговорили са "Оставке, оставке" и "Ухапсите Вучића".

Он је рекао да је Радио-телевизија Србије пренела да их је данас око 2.000 на протесту.

"То нека иде на њихов образ", рекао је Мијаиловић, док су окупљени скандирали "Има нас".

Претходно је протесна колона стигла на плато испред Палате Србија, пошто је стигла преко Бранковог моста из правца Владе Србије, где је скуп почео у 12 сати.



Окупљени грађани носе транспаренте "Народе, педе*и су са вама", "Како председник од премијера", "После диктатуре за владавину права - моја грађанска права су угрожена".

Целом трасом шетње пуштане су популарне песме "Систем те лаже", "Буђав лебац" и сличне песме Дубиозе колектив и С.А.Р.С-а, док су грађани застајкивали сликајући учеснике протеста и поздрављали их.



Протестна колона је кроз Улицу краља Милана пролазила 25 минута.

Преко моста су прешли у две колоне.

Левом траком у смеру ка Новом Београду кретали су се учесници "Протеста против диктатуре", који су на челу колоне носили транспарент "Вучићу, Шредеру" и "Док народ гладује, елита се радује", док су десном страном ишли представници репрезентативних синдиката војске и полиције у пратњи камиона с музиком на чијем је челу био транспарент "Војни синдикат Србије за народ и отаџбину, снага поверење поштовање".

Окупљене су поздрављали грађани који су због заустављеног саобраћаја преко моста ишли пешке.

Учесници су све време звиждали из пиштаљки и певали и скакали уз узвике "Вучићу, лопове".

Протестна шетња репрезентативних синдиката војске и полиције и студената који данима протестују, кренула је од Владе Србије низ Немањину до Председништва, а онда преко Бранковог моста до МУП-а на Новом Београду.

Поворка од више хиљада људи кренула је уз звуке песме "Марш на Дрину", а учесници су носили носе синдикалне заставе, заставе Србије и транспаренте.

Представници синдиката поручили су да су редари на скупу професионални војници и полицајци, и позвали учеснике да не наседају на провокације и да буду достојанствени



Протест грађана незадовољних изборним резултатима и ситуацијом у земљи данас је почео испред зграде Владе Србије, а досадашњим учесницима, студентима и младима, придружили су се полицијски и војни синдикат и независи синдикат јавних служби.

Како је репортеру Тањуга речено, протест ће се данас кретати од владе Србије ка председништву, затим Теразијама преко Бранковог моста, до Палате Србије.

Испред владе је био камион са озвучењем, пуштала се музика, углавном групе Београдски синдикат.

Приметне су биле заставе полицијског и војног синдиката, заставе Србије, Београда, као и транспаренти "Против диктатуре капитала", "Народ гладује, елита се радује", "Наше улице наша полиција", "Нећемо да будемо јефтина радна снага", "Овде сам само због пара" и натпис златним словима "ЦИА као корупција".

Такође, дељен је текст песме коју скандирају: "Онесвести се", као и налепнице на којима стоји "Рушилачка сила диктатуре", за које они који их деле кажу да је реч о новом отпору.

(Ало)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драгутин

08.04.2017 14:43

Људи су потпуно у праву,тешко се живи,а не види се крај све лошијем животу.Празна обећања се шире путем државних медија нон стоп у које више нико нормалан и не верује.Држите народ у беди и немаштини још од 1991-ве?Па ко може још да издржи све то?Политичари и тајкуни су главни кривци за сиромаштво нашег народа јер су нас све опљачкали почевши од 1991-ве па све до сада и народ је доведен до ивице пропасти.Сви електронски и штампани медији су под контролом власти.Јел то слобода?А све партије које се промовишу у тим медијима су већ мање или више од 1991-ве биле на власти и нису донеле ништа боље народу.Тако да сви они и нису више пожељни. Медији стално приказују разне бљувотине и ријалитије и политичке аналитичаре и афере које сами конструишу,а не приказују лош стандард грађана и како сваким даном због немаштине људи све више и више пропадају и нестају то се крије нон стоп од јавности.Зашто уништавате сопствени народ,ви који сте на власти и докле ћете то да чините???

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

08.04.2017 20:43

Па што сте га онда изгласали?

Name

Де

09.04.2017 07:52

Протести заврсени??? Хаха....хаха

ОДГОВОРИТЕ