Вулин: Срби неће бити ничији таоци

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин затражио је од међународне заједнице да реагује поводом претњи Даута Харадинаја, брата Рамуша Харадинаја, да уколико његов брат буде изручен Србији, Срба неће бити на Косову и Метохији, наводећи да Срби не могу бити ничији таоци, па ни браће Харадинај.

Србија 08.04.2017 | 14:41
Вулин: Срби неће бити ничији таоци
Вулин је данас у Новом Саду рекао и да је Даут Харадинај изјавио оно што, нажалост, мисли велика већина представника политичког живота у Приштини.

Вулин је, коментаришући изјаву Даута Харадинаја, рекао да већина политичара у Приштини сматра да су Срби сметња на Космету, да процес етничког чишћења није завршен и да се према Србима на Косову и Метохији могу односити као према некаквом предмету уцена.

Вулин је нагласио да тражи од међународне заједнице да брзо реагује и да не дозволи да пролазе дани када се изговарају такве речи и када се озбиљно угрожава безбедност Срба на Косову и Метохији.

"Срби не могу бити таоци никога и ничије политике, па ни браће Харадинај. Држава Србија ће пажљиво пратити шта се говори и шта се ради на простору Косова и Метохије и упозоравамо све да врло воде рачуна да Срби на КиМ нису сами и незаштићени и да не могу бити предмет ничијих уцена ни таоци ничије политике", рекао је Вулин.

Додао је да моли међународну заједницу да води рачуна о свом мандату и о свом ауторитету и да се врло брзо огласи и огради од таквих изјава и да у најкраћем року стави до знања да је њен циљ да проведе свој мандат а то, како је рекао, значи владавину права на простору Косова и Метохије.

"Не може Србима да се прети етничким чишћењем зато што се овај или онај суд опредељују према нечијој улози у ратовима и нечијим ратним злочинима. Уосталом, да није било Харадинаја и да није било ратних злочина не би се ни оснивао Суд за ратне злочине ОВК", нагласио је Вулин.

Посланик Алијансе за будућност Косова, Даут Харадинај, у емисији "Инфо-Бокс" РТВ Дукађини, запретио је и ратом уколико његов брат Рамуш буде изручен из Француске у Србију, пренео је портал Коссев.

Како се наводи, он је рекао да, уколико међународна заједница жели Косово без српске заједнице, онда нека га изруче.

"Могу да нас убаце у рат, ништа друго. Не знам за друге, али ја знам за себе - ако они направе грешку и учине то (изруче Рамуша Харадинаја), онда будите спремни за озбиљније теме. Ако желите етничко Косово без Срба, онда хајде да се шалимо", рекао је он, преноси Коссев.

Извор: РТС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

комедија

08.04.2017 14:12

Е хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.04.2017 14:14

Медјународна заједница казе да це одмах одреаговати поготово сто ти то тразис. И Руси казу немају преца посло. Сви це пустити Сирију и нафту крају ето их на твој позив. Е Вулине пропалице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милева

08.04.2017 14:18

Ја би овом типу поклонио радио станицу или ТВ студио.Одакле он сазна да је неко угрозен и омах ко радио Милева даје савјете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

08.04.2017 16:32

Министар за рад .запошљавање .борачка и социјалн питања ??а кад се год спомене Косово он се са оним својим буљавим очима јавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

08.04.2017 18:40

ста овај Индијски имигрант лупета? Врацајте га у Пендзаб.