Vulin: Srbi neće biti ničiji taoci

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je od međunarodne zajednice da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaja, brata Ramuša Haradinaja, da ukoliko njegov brat bude izručen Srbiji, Srba neće biti na Kosovu i Metohiji, navodeći da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj.

Srbija 08.04.2017 | 14:41
Vulin: Srbi neće biti ničiji taoci
Vulin je danas u Novom Sadu rekao i da je Daut Haradinaj izjavio ono što, nažalost, misli velika većina predstavnika političkog života u Prištini.

Vulin je, komentarišući izjavu Dauta Haradinaja, rekao da većina političara u Prištini smatra da su Srbi smetnja na Kosmetu, da proces etničkog čišćenja nije završen i da se prema Srbima na Kosovu i Metohiji mogu odnositi kao prema nekakvom predmetu ucena.

Vulin je naglasio da traži od međunarodne zajednice da brzo reaguje i da ne dozvoli da prolaze dani kada se izgovaraju takve reči i kada se ozbiljno ugrožava bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

"Srbi ne mogu biti taoci nikoga i ničije politike, pa ni braće Haradinaj. Država Srbija će pažljivo pratiti šta se govori i šta se radi na prostoru Kosova i Metohije i upozoravamo sve da vrlo vode računa da Srbi na KiM nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena ni taoci ničije politike", rekao je Vulin.

Dodao je da moli međunarodnu zajednicu da vodi računa o svom mandatu i o svom autoritetu i da se vrlo brzo oglasi i ogradi od takvih izjava i da u najkraćem roku stavi do znanja da je njen cilj da provede svoj mandat a to, kako je rekao, znači vladavinu prava na prostoru Kosova i Metohije.

"Ne može Srbima da se preti etničkim čišćenjem zato što se ovaj ili onaj sud opredeljuju prema nečijoj ulozi u ratovima i nečijim ratnim zločinima. Uostalom, da nije bilo Haradinaja i da nije bilo ratnih zločina ne bi se ni osnivao Sud za ratne zločine OVK", naglasio je Vulin.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj, u emisiji "Info-Boks" RTV Dukađini, zapretio je i ratom ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, preneo je portal Kossev.

Kako se navodi, on je rekao da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosovo bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

"Mogu da nas ubace u rat, ništa drugo. Ne znam za druge, ali ja znam za sebe - ako oni naprave grešku i učine to (izruče Ramuša Haradinaja), onda budite spremni za ozbiljnije teme. Ako želite etničko Kosovo bez Srba, onda hajde da se šalimo", rekao je on, prenosi Kossev.

Izvor: RTS

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

komedija

08.04.2017 14:12

E hoce!

ODGOVORITE
Name

Igor

08.04.2017 14:14

Medjunarodna zajednica kaze da ce odmah odreagovati pogotovo sto ti to trazis. I Rusi kazu nemaju preca poslo. Svi ce pustiti Siriju i naftu kraju eto ih na tvoj poziv. E Vuline propalice.

ODGOVORITE
Name

Mileva

08.04.2017 14:18

Ja bi ovom tipu poklonio radio stanicu ili TV studio.Odakle on sazna da je neko ugrozen i omah ko radio Mileva daje savjete.

ODGOVORITE
Name

miloš

08.04.2017 16:32

Ministar za rad .zapošljavanje .boračka i socijaln pitanja ??a kad se god spomene Kosovo on se sa onim svojim buljavim očima javlja.

ODGOVORITE
Name

X

08.04.2017 18:40

sta ovaj Indijski imigrant lupeta? Vracajte ga u Pendzab.