Протест испред Владе Србије

Протест грађана незадовољних изборним резултатима и ситуацијом у земљи данас је почео испред зграде Владе Србије, а досадашњим учесницима, студентима и младима, придружили су се полицијски и војни синдикат и независни синдикат јавних служби.

Србија 08.04.2017 | 13:04
Протест испред Владе Србије
Како је репортеру Тањуга речено, протест ће се данас кретати од Владе Србије ка председништву, затим Теразијама преко Бранковог моста, до Палате Србије.

Испред владе стоји паркиран камион са озвучењем, пушта се музика, углавном групе Београдски синдикат, а најављено је да ће се неко обратити учесницима протеста.

Приметне су заставе полицијског и војног синдиката, заставе Србије, Београда, као и транспаренти "Против диктатуре капитала", "Народ гладује, елита се радује", "Наше улице наша полиција", "Нећемо да будемо јефтина радна снага", "Овде сам само због пара" и натпис златним словима "ЦИА као корупција".

Такође, дељен је текст песме коју скандирају: "Онесвести се", као и налепнице на којима стоји "Рушилачка сила диктатуре", за које они који их деле кажу да је реч о новом отпору.

Неколико момака продаје заставице Србије и пиштаљке по цени од 100 динара.

Многи дувају у трубе, а појавила се и нова "направа за креирање буке" - спојене две пластичне часе у којима је пшеница.

Испред дома Народне скупштине "остатке Зида плача" чува група младића који су се репортеру Тањуга представили као "Срби патриоте" и поручили да ће остати све док је лепо време.

Људи још пристижу испред владе Србије, а саобраћај у Немањиној и Кнез Милошевој је обустављен.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ђорђе

08.04.2017 11:26

Браво за БН, већ сам размишљао да напустим Ваш сајт и гледање ТВ. Више извјештаја са протеста у Србији. Народ би овдје устао и оде и Додик. Срамота демонсттрације имају у Бечу за подршку студентима у Београду и широм Србије, а у Бањалуци људи незнају. Осим они што гледају уживо на Алџатири и слично. молим БН вјерујем у Вас , Ви нисте као РТРС. Будите слободан медиј, као што сте до сада били....Напријед БН ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукавица

08.04.2017 11:54

Гдје су наси из РС да се дигну и збаце ову багру са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милекраде додик

08.04.2017 11:58

Ма ја цу то да средим,идем са цистерном пива,из ових стопа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

08.04.2017 12:02

Мислим да Вучић има петљу да им се директно обрати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

08.04.2017 12:24

Он се обраћа само својој публици на својој ТВ.

Name

Сос

08.04.2017 17:53

Па протестовали су у Силној Америци! И? Вецина одлуцује! А ко протестанте плаца? Трла баба лан!

Name

Ђорђе

08.04.2017 12:08

Честитам што сте ми пустили коментар. Ево и чак Курир, до сада режимски медиј Србије, прати протесте дјеца уживо. Ослободимо се страха и пустите БН воду да и наша го..на заједно оду . Мрцино Додиче Дрска није твоја Српска...Мрцино Додиче Дрска није твоја Српска...Мрцино Додиче Дрска није твоја Српска...Мрцино Додиче Дрска није твоја Српска...Мрцино Додиче Дрска није твоја Српска...Мрцино Додиче Дрска није твоја Српска... Пуко си....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студентски центар

08.04.2017 12:24

Београд има ту интелектуалну свијест још од протеста 1968...Само ште давне 68 није била толика социјална разлика између људи.Е сада смо драги студенти у неолибералном капитализму-нема више бесплатних школа и лијечења.На бироу за запошљавање послодавци могу да бирају.

ОДГОВОРИТЕ