Спријечите зубобољу за два минута

Сигурни смо да знате да је једна од најгорих врста бола управо зубобоља. У највећем броју случајева, све почиње од осјећаја нелагодности и благог трњења у вилици да би се затим бол ширио, а у неким случајевима изазвао оток.

Здравље 08.04.2017 | 11:23
Спријечите зубобољу за два минута
Зато је битно већ у првом стадијуму дјеловати, а док не одете до зубара, који ће на најбољи начин санирати проблем, можете се послужити овом методом коју су људи користили од давнина.

Тајна се крије у каранфилићу! Овај љековити зачин је и данас веома популаран у Индији, а због анестетског и противупалног дејства њиме можете зауставити бол за само два минута.

Каранфилић можете користити у виду цијеле биљке, праха или уља, које је најделотворније.

За коју год варијанту да се одлучите, прво исперите уста топлом сланом водом, а затим почните примену.

У наставку вам откривамо три методе за ублажавање бола:

1. Цијели  каранфилић

Ако користите цијелу биљку, узмите 2 каранфилића и ставите их у уста, покрај болног зуба. У устима ће се омекшати, те тада можете њежно да жваћете и на тај начин ћете из њега истиснути још више љековитих материја.

2. Прах каранфилића

Узмите прстохват каранфилића и ставите га између зубног меса и образа покрај зуба који вас боли.

3. Уље од каранфилића

Уље од каранфилића има најбрже дејство. Помијешајте неколико капи уља са пола кашике уља од маслине. У ту смјесу умочите комадић вате, а затим лагано тапкајте на болно место. Веома брзо ћете осјетити олакшање.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар