Сигнал за остатак свијета

Бела кућа је саопштила да ракетни напади на војни аеродром у Сирији представљају снажан сигнал за остатак света и да су били одлучни, оправдани и пропорционални.

Свијет 08.04.2017 | 09:37
Сигнал за остатак свијета
Није, међутим, наведено да ли ће председник САД Доналд Трамп одобрити и додатне нападе против Владе Башара Асада.

Из Беле куће је, такође, саопштено да Трамп верује да би сиријска влада барем требало да поштује споразуме о забрани употребе хемијског оружја, преноси Ројтерс.

"Прво и пре свега председник верује да сиријска влада, Асадов режим, као минимум, треба да прихвати да поштује споразуме о забрани коришћења хемијског наоружања. Мислим да то треба да буде минимум стандарда успостављен у свету", рекао је портпарол Беле куће Шон Спајсер.

Тасс је пренео и да је Бела кућа саопштила да није било политичког контакта са Москвом за време америчког ракетног напада на војни аеродром у Сирији.

"Политичког контакта није било", наводе у Белој кући.

"САД су предузеле веома одмерен корак који је био "у потпуности оправдан" када су извеле ракетни напад на Сирију због смртносног напада хемијским оружјем", саопштила је америчка амбасадорка у УН Ники Хејли.

"Ми смо спремни да учинимо више, али се надамо да то неће бити неопходно", рекла је она на хитној седници Савета безбедности УН-а, преноси Ројтерс.

"САД неће стајати по страни када се употреби хемијско оружје. У виталном интересу наше националне безбедности је да спречимо ширење и употребу хемијског оружја", додала је она, преноси Ројтерс.

Хејли је такође рекла да су САД инсистирале да седница Савета буде отворена како би "свака земља која одлучи да брани злочине сиријског режима то морала да уради пред очима јавности, да то цео свет чује".

Ванредна седница Савета безбедности сазвана је поводом америчких напада на Сирију које је наредио председник Доналд Трамп.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

испирање мозга

08.04.2017 07:53

Засто блате цовјека који са тим нема везе?? Зна се ко управља свијетом и одлуцује о таквим стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

08.04.2017 07:58

Знасе исто раде проверена метода побију људе па то им слузи да оправдају бомбардовање тако су измислили и рацак на косову СА алијом побили људе на маркалама а нај Горе договорили СА Тим ист им алиом Сребреница само да БИ бомбардовали рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуест

08.04.2017 08:20

Гдје су сад ови сјајни аналитицари дрецун,андјелковиц и остали. Какве су све глупости лупали о промјени америцке политике. Једини ривал и "непријатељ" САД је русија и то је тако од 45 год. На томе се заснива њихова политика задњих 70 год. И сад це то Трумп као промјенти. Какав ИСИЛ и ал каида. Они то могу ријесити за 15 дана кад би хтјели али им треба пјесадија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.04.2017 08:51

За вас зивот поциње од 1945???? Гдје Царска Русија и продица Романовх...???

Name

Логика

08.04.2017 12:40

Комисија УН-а је потврдила да Сиријска војска не посједује хемијско орузје. Ако га не посједује како га је могла употријебити. Понавлха се исти сценарио као у несретној Босни. МАРКАЛЕ 2.

ОДГОВОРИТЕ