Дом народа ПС БиХ о акцизама

Дом народа Парламента БиХ разматраће на данашњој сједници сет закона о акцизама и банкарству, чије усвајање омогућава наставак аранжмана са ММФ-ом, који је Вијеће министара БиХ упутило у парламентарну процедуру по хитном поступку.

Босна и Херцеговина 07.04.2017 | 11:45
Дом народа ПС БиХ о акцизама
Сједници присуствују и делегати Клуба Срба из СНСД-а Средоје Новић и Небојша Радмановић, те ДНС-а Драгутин Родић, који нису дошли на претходну сједницу овог дома, а своје одсуство образлагали су кризом насталом након ревизије пресуде против Србије.

Ово је друга сједница Дома народа од почетка године.

Претходно је Вијеће министара БиХ на ванредној сједници утврдило сет закона, и то Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у Босни и Херцеговини, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода, Приједлог закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у Босни и Херцеговини, као и Приједлог закона о осигурању депозита у банкама Босне и Херцеговине.

Приједлози наведених закона (нови текстови) у односу на раније утврђене текстове су нормативно – технички усклађени с мишљењем Законодавно-правног сектора Парламента БиХ.

Раније је Представнички дом државног Парламента одбио приједлог да се ова законска рјешења разматрају у хитној процедури, што ће омогућити амандманско дјеловање посланика на наредној сједници овог дома. 

Уколико Дом народа данас гласа за поменута законска рјешења у хитној процедури, а Представнички дом на наредној сједници усвоји одређене амандмане, измјене и допуне Закона о акцизама биће усвојене у два различита текста. У том случају, биће формирана комисија која ће радити на услаглашавању текста закона.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар