БиХ и Аустрија јачају сарадњу

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић данас је у Сарајеву одржао билатерални састанак с министром унутрашњих послова Савезне Републике Аустрије Wолфгангом Соботком.

Босна и Херцеговина 07.04.2017 | 09:37
БиХ и Аустрија јачају сарадњу
Разговарано је о јачању билатералне и полицијске сарадње, посебно искориштавању могућности које пружа Конвенција о полицијској сарадњи земаља југоисточне Европе (ПЦЦ СЕЕ), али и успостављању нових регионалних пројеката који би омогућили бржу и ефикаснију размјену података и полицијску сарадњу.

Такође, разговарано је о заједничкој борби против тероризма те је као позитиван примјер наведена заједничка акција БиХ и Аустрије у којој је ухапшено више особа у Бечу и Грацу.



БиХ и Аустрија суочавају се са проблемом лица која се боре на ратиштима у Сирији и Ираку на страни терористичких организација, због чега је неопходно наставити правовремену размјену информација и сарадњу безбједносних агенција у овој области, констатовали су министар безбједности БиХ Драган Мектић и аустријски министар унутрашњих послова Волфганг Соботка.

Министар Соботка је истакао да Аустрија има велики интерес да подржи БиХ на европском путу те да ће се та сарадња наставити и у будућности кроз директну помоћ али и обуке и пренос искустава, како би БиХ што прије испунила потребне услове и стандарде у безбједносном сектору, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Меха

07.04.2017 08:44

Што се тиче мене лично, а и преко 70 % Бошњака у БИХ подржава Мектића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.04.2017 09:16

Иду избори, свим силама за предсједника фбих.

Name

Мекетало

07.04.2017 09:08

Одакле сада опет овај, зар није пензионисан. Какве су му сада прогнозе, ко ради Вучићу о глави?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

07.04.2017 10:01

Док вас не похапси не дамо му да иде у пензију... Драган Мектиц једини искрени и народни политицар...

Name

РСА ГАМИНГ Доо И ДОДИК су ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ

07.04.2017 17:48

РСА ГАМИНГ Доо заједно са Додиком и његовим полтронима перу новац! Удружени Злочиначки Подухват! БРАВО СРПСКА,БРАВО ПРАВНА ДРЖАВО!!??

ОДГОВОРИТЕ