BiH i Austrija jačaju saradnju

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je u Sarajevu održao bilateralni sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Savezne Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom.

Bosna i Hercegovina 07.04.2017 | 09:37
BiH i Austrija jačaju saradnju
Razgovarano je o jačanju bilateralne i policijske saradnje, posebno iskorištavanju mogućnosti koje pruža Konvencija o policijskoj saradnji zemalja jugoistočne Evrope (PCC SEE), ali i uspostavljanju novih regionalnih projekata koji bi omogućili bržu i efikasniju razmjenu podataka i policijsku saradnju.

Takođe, razgovarano je o zajedničkoj borbi protiv terorizma te je kao pozitivan primjer navedena zajednička akcija BiH i Austrije u kojoj je uhapšeno više osoba u Beču i Gracu.



BiH i Austrija suočavaju se sa problemom lica koja se bore na ratištima u Siriji i Iraku na strani terorističkih organizacija, zbog čega je neophodno nastaviti pravovremenu razmjenu informacija i saradnju bezbjednosnih agencija u ovoj oblasti, konstatovali su ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka.

Ministar Sobotka je istakao da Austrija ima veliki interes da podrži BiH na evropskom putu te da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti kroz direktnu pomoć ali i obuke i prenos iskustava, kako bi BiH što prije ispunila potrebne uslove i standarde u bezbjednosnom sektoru, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Meha

07.04.2017 08:44

Što se tiče mene lično, a i preko 70 % Bošnjaka u BIH podržava Mektića.

ODGOVORITE
Name

re

07.04.2017 09:16

Idu izbori, svim silama za predsjednika fbih.

Name

Meketalo

07.04.2017 09:08

Odakle sada opet ovaj, zar nije penzionisan. Kakve su mu sada prognoze, ko radi Vučiću o glavi?

ODGOVORITE
Name

Istina

07.04.2017 10:01

Dok vas ne pohapsi ne damo mu da ide u penziju... Dragan Mektic jedini iskreni i narodni politicar...

Name

RSA GAMING Doo I DODIK su ZLOČINAČKI PODUHVAT

07.04.2017 17:48

RSA GAMING Doo zajedno sa Dodikom i njegovim poltronima peru novac! Udruženi Zločinački Poduhvat! BRAVO SRPSKA,BRAVO PRAVNA DRŽAVO!!??

ODGOVORITE