Протести израз демократске воље

Четврти дан заредом у градовима широм Србије одржани су протести студената и средњошколаца који су незадовољни резултатима предсједничких избора на којима је протеклог викенда у првом кругу побједу однио садашњи премијер Александар Вучић.

Србија 06.04.2017 | 21:26
Протести израз демократске воље
У Београду је окупљање почело у 18 сати испред зграде парламента. Студенти на челу колоне носили су велике плакате на којима пише "Доље диктатура", "Вучићу Шредеру", "Нећемо да будемо јефтина радна снага", "Плате сте смањили, пензије ојадили, овдје смо да би вам узвратили", наводи Тањуг.
 
Протестна шетња, како преносе медији, протекла је без инцидената. Протествује се и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и другим градовима.
 
Студенти Универзитета у Београду објавили су у сриједу на Фацебоок-страници да су прихватили захтјеве које су изнијели студенти у Новом Саду.
 
Они траже смјену чланова Републичке изборне комисије (РИК) због непоштивања одлуке Уставног суда Србије о одржавању избора на Косову, смјену чланова Регулаторног тијела за електронске медије (РЕМ) због нереагирања на прекршаје у медијима током кампање, разрјешење предсједнице Скупштине Србије Маје Гојковић због прекида скупштинског засједања 1. марта.
 
Студенти траже и смјену главног и одговорног уредника Радио-телевизије Србије и уредника информативног програма те медијске куће због, како су навели, "режимског извештавања и неравномерне заступљености кандидата" и сређивање бирачког списка у циљу утврђивања тачног броја бирача.
 
Студенти су навели да ће протестоватии до испуњења њихових захтјева.
 
Нема формалног организатора протеста, а млади се углавном организирају преко друштвених мрежа.
 
Члан Предсједништва владајуће Српске напредне странке Небојша Стефановић за Тањуг је изјавио како та странка не планира организирати никакве контрапротесте.
 
"Протести су израз демократске воље и нека сви који то желе у њима судјелују докле год то желе. Ми се ни на који начин нећемо мијешати", казао је Стефановић.

 (Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

06.04.2017 20:36

Оне који су изгласали Вучића,оне који су сада против младости Србије, а то су они који су радили још у вријеме бивше Југославије, питам: Гдје је икада радио Вучић? Који посао? Осим што с као балавац учланио код Шешеља и био његова подсукња. А онда основао своју странку и постао предсједник владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сос

08.04.2017 18:00

Поцисти у свом двористу!!!!!