Батигол има рецепт за здраву Аргентину...!

Икарди у репрезенатцији, Чоло за селектора! „Меси не мора да лети 14. 000 километара да би слушао како га критикујемо“, оштар је некадашњи шпиц Гаучоса.

Фудбал 08.04.2017 | 11:30
Батигол има рецепт за здраву Аргентину...!
На мишиће извојевана победа над Чилеом и катастрофа у Боливији. До пре десетак дана чинило се да нема проблема за Аргентину, али су последња два меча у квалификацијама за Мундијал у Русији оголила истину да је актуелни вицешампион првака у много већим проблемима него што се на први поглед чини.

На пример, за 180 минута Гаучоси су дали само један гол, тешко стварају шансе, имају проблема у организацији игре, па и у самој завршници, те њихов легендарни нападачГабријел Омар Батистута саветује слектора Едгарда Баузу да за следећу акцију позове, коначно, под заставу, Маура Икардија, који немилосрдно тресе мреже у Интеру.

„Деветку у репрезентацији Аргентине мора да носи фудбалер који даје голове. Свиђа ми се Гонзало Игуаин, али, нажалост, он не даје државном тиму исто што и клубу. Сјано игра за Јувентус, осваја трофеје , међутим, ако му је потребан предах зашто онда не дати прилику Мауру Икардију. Аргенитна је репрезентзација, а не клуб, тако да ту зовете играче који су добри у одређеном тренутку. Икардију треба дати шансу“, рекао је чувени нападач Њуелса, Ривер Плате, Боке јуниорс, Роме, Фјорентине и Интера.

Осврнуо се популарни Батигол на чињеницу да ће Аргентина наредна четири меча квалификација играти без прве звезде, Лионела Месија, сусспендованог због вређања помоћног судије против Боливије.

„Том одлуком убили су Месија. Све те приче да Лео не жели да игра за репрезентацију су бесмислица. Да је стварно тако, он би ваљда лажирао повреду и не би ни долазио. Могао је дечко лепо да остане у Шпанији, а не да лети 14.000 километара да би слушао како га критикујемо“.

После почетног таласа оптимизма, сад је све више незадовољних радом Едгара Баузе, медије већ траже наследника, а то би могао да буде...

„У једном тренутку Дијего Симеоне ће постати селектор наше репрезентације. Чини ми се да Чоло само чека да се неке ствари среде. Хорхе Сампаоли је одличан тренер, међутим, нисам сигуран да може да обавлај и тако захтеван посао какав је селекторски“, додао је Габријел Батистута.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар