Губици по леђима радника

Општа болница Требиње прикључила се здравственим установама у Републици Српској које гомилају губитке, а своје лоше потезе руководство покушава да санира преко леђа радника.

Република Српска 06.04.2017 | 17:21
Губици по леђима радника
Радници требињске болнице без много буке прихватали су ранија смањања, а то као да је дало руководству вјетар у леђа, које им је прије неколико дана дало да потпишу папире, а за које су тек накнадно сазнали да су заправо анекси уговора о раду пошто су примили фебруарску плату умањену и за 200 марака.

Све је урађено мимо Закона, тврде представници Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске на редовном састанку источнохерцеговачких здравствених установа.

“Људима су подјељени неки папирићи који су они потписвали и носили у градску управу да овјере без образложења, тако да су радници Опште болнице у Требињу добили умањену плату од 100 до 200 марака, па и више”, истакао је Миленко Гранулић, предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.

“Позвани смо да потпишемо те анексе Уговора, примјерке нисмо добили, добићемо у скорије вријеме. Потписали смо за фебруарску плату, која је легла исти дан, а потписивали смо 4. и 5. априла. Да ли је у складу са законом или није не знам, покушаћемо да докажемо. Радници су оштећени”, рекла је Гордана Ромовић, предсједник гранског Синдиката Болнице Требиње.

А прије свега 15 мјесеци болница Требиња била је на гласу као добар примјер здравства Српске. Међутим, смјеном директора врло брзо се појавио дуг већи од два милиона марака за неуплаћене доприносе, а чак 112 радника је вишак.

“Бивша директорка радила је стварно добро. Међутим, у посљедње вријеме видите да постоји вишак радника, а погледајте колико је примљено само пред изборе, негдје око 50 људи. Нису криви радници, већ политика запошљавања”, каже Гранулић.

Директор болнице Васо Мијановић није желио да коментарише тврдње представника синдиката, док се Гранулић нада да ће предсједник Српске Милорад Додик и одржати ријеч да ће смјенити све руководиоце јавних установа који биљеже минусе.

(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дјуро

06.04.2017 15:48

Васо је одлицан директор и јос бољи цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

06.04.2017 17:04

Па ста и да смијене Мијановица када це га владика поставити у другу фотељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.04.2017 22:43

Хоцес реци бискуо који је сад поцео да слави и ифтар.

Name

ааа

06.04.2017 18:38

Јел то владика ведри и облаци?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

06.04.2017 19:42

Васо је добар цовјек и мисли добро болници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

07.04.2017 10:16

И опет се гледа у кркана, ста це кркан ријесити и обецати? Па да додје мало сликање пива овооно..

ОДГОВОРИТЕ