Gubici po leđima radnika

Opšta bolnica Trebinje priključila se zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj koje gomilaju gubitke, a svoje loše poteze rukovodstvo pokušava da sanira preko leđa radnika.

Republika Srpska 06.04.2017 | 17:21
Gubici po leđima radnika
Radnici trebinjske bolnice bez mnogo buke prihvatali su ranija smanjanja, a to kao da je dalo rukovodstvu vjetar u leđa, koje im je prije nekoliko dana dalo da potpišu papire, a za koje su tek naknadno saznali da su zapravo aneksi ugovora o radu pošto su primili februarsku platu umanjenu i za 200 maraka.

Sve je urađeno mimo Zakona, tvrde predstavnici Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske na redovnom sastanku istočnohercegovačkih zdravstvenih ustanova.

“Ljudima su podjeljeni neki papirići koji su oni potpisvali i nosili u gradsku upravu da ovjere bez obrazloženja, tako da su radnici Opšte bolnice u Trebinju dobili umanjenu platu od 100 do 200 maraka, pa i više”, istakao je Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske.

“Pozvani smo da potpišemo te anekse Ugovora, primjerke nismo dobili, dobićemo u skorije vrijeme. Potpisali smo za februarsku platu, koja je legla isti dan, a potpisivali smo 4. i 5. aprila. Da li je u skladu sa zakonom ili nije ne znam, pokušaćemo da dokažemo. Radnici su oštećeni”, rekla je Gordana Romović, predsjednik granskog Sindikata Bolnice Trebinje.

A prije svega 15 mjeseci bolnica Trebinja bila je na glasu kao dobar primjer zdravstva Srpske. Međutim, smjenom direktora vrlo brzo se pojavio dug veći od dva miliona maraka za neuplaćene doprinose, a čak 112 radnika je višak.

“Bivša direktorka radila je stvarno dobro. Međutim, u posljednje vrijeme vidite da postoji višak radnika, a pogledajte koliko je primljeno samo pred izbore, negdje oko 50 ljudi. Nisu krivi radnici, već politika zapošljavanja”, kaže Granulić.

Direktor bolnice Vaso Mijanović nije želio da komentariše tvrdnje predstavnika sindikata, dok se Granulić nada da će predsjednik Srpske Milorad Dodik i održati riječ da će smjeniti sve rukovodioce javnih ustanova koji bilježe minuse.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Djuro

06.04.2017 15:48

Vaso je odlican direktor i jos bolji covjek.

ODGOVORITE
Name

Marko

06.04.2017 17:04

Pa sta i da smijene Mijanovica kada ce ga vladika postaviti u drugu fotelju.

ODGOVORITE
Name

re

06.04.2017 22:43

Hoces reci biskuo koji je sad poceo da slavi i iftar.

Name

aaa

06.04.2017 18:38

Jel to vladika vedri i oblaci?!

ODGOVORITE
Name

Djuro

06.04.2017 19:42

Vaso je dobar covjek i misli dobro bolnici.

ODGOVORITE
Name

Repo Poslovi

07.04.2017 10:16

I opet se gleda u krkana, sta ce krkan rijesiti i obecati? Pa da dodje malo slikanje piva ovoono..

ODGOVORITE