Родман Џејмсу: Џордан није одмарао, само кукаш!

Расправе око одмарања најбољих играча у водећим тимовима и даље се воде у НБА лиги, а сада се укључио и легендарни Денис Родман.

Кошарка 08.04.2017 | 16:45
Родман Џејмсу: Џордан није одмарао, само кукаш!
Освајач пет титула са Чикаго Булсима и Детроит Пистонсима рекао је да – за разлику од најбољег играча данашњице Леброна Џејмса – Мајкл Џордан никада

"Знате шта, Леброн ради једну ствар за коју ја одувек говорим да Мајкл никада није радио – никада се није одмарао. Играо је сваки меч. Џејмс је у сада у позицији да то мора да ради јер је потребан екипи, потребан је лиги... Зато се и понаша како се понаша, прави сва та ср*ња – кука, жали се на све и свашта, а све то је такође ср*ња", у свом стилу рекао јеРодман.

Логично, 'Црв' се није ту зауставио, додавши да је 'Краљу' било много лакше да успе у најјачој лиги света, за разлику од 'Његовог летећег височанства'.

Денис истиче да је Мајкл десет година предводио лигу по броју датих поена, као и да није било нимало једноставно ни прекинути кошаркашку и започети бејзбол каријеру.

"Тада, убијали су га од батина, на свакој утакмици, а онда је играо са нама (док је Родман био у Пистонсима, прим. аут). Само ми је рекао – 'Морам да се вратим у теретану'. И, онда је ојачао и постао још 'већи'. И још 'већи'. То вам је то".

Џејмс јесте одиграо више минута од Мајкла, с тим да није ишао на колеџ, али је зато Џордан у девет сезона одиграо сва 82 меча. Леброн управо завршала једанаесту у којој је пропустио барем један дуел.

Прва звезда Кавса не замара се чињеницом да је он, као и увек, у центру критика стручњака и бивших играча, иако се још неколико водећих играча, попут Стефена Карија, Клеја Томпсона и Каваија Ленарда, такође често нађе у оделу на клупи.

"Сезона НБА лиге је дуга, тешка и стресна, а челници лиге раде најбољи могући посао када је у питању прављење распореда. Ипак, увек ће бити тешких утакмица и путовања, дан за даном. Посао је тренера да уради оно што је најбоље за екипу, у циљу да би освојила титлулу, а не да би била на врхунцу на сваком мечу. Што се мене лично тиче, очигледно је да је проблем само када се ја одмарам, али сам навикао на такав став... Дуго сам овде", рекао је Џејмс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар