Rodman Džejmsu: Džordan nije odmarao, samo kukaš!

Rasprave oko odmaranja najboljih igrača u vodećim timovima i dalje se vode u NBA ligi, a sada se uključio i legendarni Denis Rodman.

Košarka 08.04.2017 | 16:45
Rodman Džejmsu: Džordan nije odmarao, samo kukaš!
Osvajač pet titula sa Čikago Bulsima i Detroit Pistonsima rekao je da – za razliku od najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa – Majkl Džordan nikada

"Znate šta, Lebron radi jednu stvar za koju ja oduvek govorim da Majkl nikada nije radio – nikada se nije odmarao. Igrao je svaki meč. Džejms je u sada u poziciji da to mora da radi jer je potreban ekipi, potreban je ligi... Zato se i ponaša kako se ponaša, pravi sva ta sr*nja – kuka, žali se na sve i svašta, a sve to je takođe sr*nja", u svom stilu rekao jeRodman.

Logično, 'Crv' se nije tu zaustavio, dodavši da je 'Kralju' bilo mnogo lakše da uspe u najjačoj ligi sveta, za razliku od 'Njegovog letećeg visočanstva'.

Denis ističe da je Majkl deset godina predvodio ligu po broju datih poena, kao i da nije bilo nimalo jednostavno ni prekinuti košarkašku i započeti bejzbol karijeru.

"Tada, ubijali su ga od batina, na svakoj utakmici, a onda je igrao sa nama (dok je Rodman bio u Pistonsima, prim. aut). Samo mi je rekao – 'Moram da se vratim u teretanu'. I, onda je ojačao i postao još 'veći'. I još 'veći'. To vam je to".

Džejms jeste odigrao više minuta od Majkla, s tim da nije išao na koledž, ali je zato Džordan u devet sezona odigrao sva 82 meča. Lebron upravo završala jedanaestu u kojoj je propustio barem jedan duel.

Prva zvezda Kavsa ne zamara se činjenicom da je on, kao i uvek, u centru kritika stručnjaka i bivših igrača, iako se još nekoliko vodećih igrača, poput Stefena Karija, Kleja Tompsona i Kavaija Lenarda, takođe često nađe u odelu na klupi.

"Sezona NBA lige je duga, teška i stresna, a čelnici lige rade najbolji mogući posao kada je u pitanju pravljenje rasporeda. Ipak, uvek će biti teških utakmica i putovanja, dan za danom. Posao je trenera da uradi ono što je najbolje za ekipu, u cilju da bi osvojila titlulu, a ne da bi bila na vrhuncu na svakom meču. Što se mene lično tiče, očigledno je da je problem samo kada se ja odmaram, ali sam navikao na takav stav... Dugo sam ovde", rekao je Džejms.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar