СНСД криминал пребацује на жртве

Град Требиње поднио је кривичну пријаву Окружном тужалаштву против бившег градоначелника Славка Вучуревића, у којој град оптужује Вучуревића да је искоришћавањем службеног положаја у “Бобар банци” прибавио противправну имовинску корист од око пет милиона марака. На другој страни, Вучуревић одговара да се ради о монтираној политичкој тужби иза које стоје они који су уништили “Бобар банку”.

Република Српска 06.04.2017 | 17:01
СНСД криминал пребацује на жртве
Како је саопштено из Градске управе, у тужби против Вучуревића наводи се да је нанио вишемилионску штету градском буџету, те да се његов несавјестан рад огледа у чињеници да није предузео никакве активности с циљем очувања више од 5,2 милиона марака, иако је независна ревизорска кућа доставила извјештај којим се уздржава од давања мишљења у погледу тачности финансијских извјештаја “Бобар банке”.

То је уствари монтирани политички процес, одговара Вучуревић, и пракса СНСД-а да свој криминал пребацује на друге.

“Петровић потврђује оно што се већ зна - да СНСД промовише политику да криминалци не могу бити одговорни за извршење кривичних дијела, већ њихове жртве. Ја као грађанин и први човјек администрације одговоран сам зато што је неко организованим криминалом уништио и опљачкао `Бобар банку` за 170 милиона марака. Чуди ме само да Петровић као врли патриота није оптужио предсједника Владе, предсједника Републике, министра финансија, директора Агенције за банкарство и десетине институција које су имале новац у `Бобар банци`. Одабрао је мене, што указује на монтирани политички обрачун и покушај да се кривично дјело СНСД-а превали на неког другог, у конкретном случају на град Требиње, грађане и мене лично”, каже Вучуревић.

Он пита Петровића да ли ће поднијети тужбу против самог себе, јер је као члан руководства ХЕТ-а морао да зна да је том предузећу заједно са "Електропривредом Републике Српске" у “Бобар банци” остало више од осам милиона марака.

БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бн

06.04.2017 15:19

Свак свој,па ста се коме доказе.немогу они свој криминал бранит твоји,а ни ти свој њиховим све је то у пет дека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

06.04.2017 15:25

Интересантно је да сви који се сумњиче за криминал, кажу да је то политички монторан процес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требињац

06.04.2017 15:34

Не брини Вуцуревицу те паре је баја давно потросио за изградњу аеродрома у требињу, видис да сваки дан слијецу авиони са туристима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

06.04.2017 16:23

Масала за вас политицаре, ви баратате милионима као ја са папиром за цигаре. Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ