SNSD kriminal prebacuje na žrtve

Grad Trebinje podnio je krivičnu prijavu Okružnom tužalaštvu protiv bivšeg gradonačelnika Slavka Vučurevića, u kojoj grad optužuje Vučurevića da je iskorišćavanjem službenog položaja u “Bobar banci” pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko pet miliona maraka. Na drugoj strani, Vučurević odgovara da se radi o montiranoj političkoj tužbi iza koje stoje oni koji su uništili “Bobar banku”.

Republika Srpska 06.04.2017 | 17:01
SNSD kriminal prebacuje na žrtve
Kako je saopšteno iz Gradske uprave, u tužbi protiv Vučurevića navodi se da je nanio višemilionsku štetu gradskom budžetu, te da se njegov nesavjestan rad ogleda u činjenici da nije preduzeo nikakve aktivnosti s ciljem očuvanja više od 5,2 miliona maraka, iako je nezavisna revizorska kuća dostavila izvještaj kojim se uzdržava od davanja mišljenja u pogledu tačnosti finansijskih izvještaja “Bobar banke”.

To je ustvari montirani politički proces, odgovara Vučurević, i praksa SNSD-a da svoj kriminal prebacuje na druge.

“Petrović potvrđuje ono što se već zna - da SNSD promoviše politiku da kriminalci ne mogu biti odgovorni za izvršenje krivičnih dijela, već njihove žrtve. Ja kao građanin i prvi čovjek administracije odgovoran sam zato što je neko organizovanim kriminalom uništio i opljačkao `Bobar banku` za 170 miliona maraka. Čudi me samo da Petrović kao vrli patriota nije optužio predsjednika Vlade, predsjednika Republike, ministra finansija, direktora Agencije za bankarstvo i desetine institucija koje su imale novac u `Bobar banci`. Odabrao je mene, što ukazuje na montirani politički obračun i pokušaj da se krivično djelo SNSD-a prevali na nekog drugog, u konkretnom slučaju na grad Trebinje, građane i mene lično”, kaže Vučurević.

On pita Petrovića da li će podnijeti tužbu protiv samog sebe, jer je kao član rukovodstva HET-a morao da zna da je tom preduzeću zajedno sa "Elektroprivredom Republike Srpske" u “Bobar banci” ostalo više od osam miliona maraka.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bn

06.04.2017 15:19

Svak svoj,pa sta se kome dokaze.nemogu oni svoj kriminal branit tvoji,a ni ti svoj njihovim sve je to u pet deka.

ODGOVORITE
Name

Лија

06.04.2017 15:25

Интересантно је да сви који се сумњиче за криминал, кажу да је то политички монторан процес.

ODGOVORITE
Name

trebinjac

06.04.2017 15:34

Ne brini Vucurevicu te pare je baja davno potrosio za izgradnju aerodroma u trebinju, vidis da svaki dan slijecu avioni sa turistima.

ODGOVORITE
Name

bosanac

06.04.2017 16:23

Masala za vas politicare, vi baratate milionima kao ja sa papirom za cigare. Svaka cast.

ODGOVORITE