НБА: 26. јуна избор најбољих у сезони

Челници НБА лиге саопштили су да ће 26. јуна бити одржана додела награда за најкориснијег играча сезоне, најбољег рукија и играча који је највише "напредовао".

Кошарка 08.04.2017 | 14:45
НБА: 26. јуна избор најбољих у сезони
Поред три поменуте категорије, биће изгласани и одбрамбени играч године, најбољи шести играч (резервиста), као и тренер сезоне.

НБА ће добитнике признања саопштити у уживом програму, први пут у историји. До сада су добитници били саопштавани одвојено током плеј-офа.

У трци за МВП године издвојила су се двојица играча, Расел Вестбрук и Џејмс Харден. "Расу" фали да оствари још шест асистенција на четири утакмице како би сезону завршио са трип-дабл учинком.

Уколико успе у томе, биће први играч од Оскара Робертсона и сезоне 1961/1962 који је просечно бележио трипл-дабл. С друге стране, Харден изнад очекивања предводи Хјустон који се налази на трећој позицији источне конференције.

Најбољи новајлија године биће сигурно неко из Филаделфије, Дарио Шарић или Џоел Ембид. Ипак, веће шансе се дају хрватском репрезентативцу с обзиром да је Ембид одиграо свега 31 утакмицу у сезони. Шарић у сезони просечно бележи 13 поена, шест скокова и две асистенције.

Када је реч о играчу који је највише напредовао током 2016/2017 сезоне, слово је спало на два имена, нашег Николу Јокића и Грка Јаниса Адетокумба. Јанис током читаве сезоне игра на Ол стар нивоу, али то су сличне партије које је приказивао крајем прошле године, па се веће шансе дају Јокићу.

О Николи смо доста писали у вези са овом наградом, јер га и најпознатији амерички новинари виде као главног кандидата за освајање признања. Играчи који би из другог плана могли да изненаде су двојац из Даласа, Херисон Барнс и Сет Кари, као и плеј Атланте Денис Шрудер.

Награда за најбољег шестог играча, готово извесно припашће екипи Хјустона, само је питање да ли Ерику Гордону или Луу Виљамсу. Док су за најбољег тренера у сезони у ужој конкуренцији, Бред Стивенс (Бостон), Мајк ДиЕнтони (Хјустон), Скот Брукс (Вашингтон) и Ерик Сполстра (Мајами).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар