NBA: 26. juna izbor najboljih u sezoni

Čelnici NBA lige saopštili su da će 26. juna biti održana dodela nagrada za najkorisnijeg igrača sezone, najboljeg rukija i igrača koji je najviše "napredovao".

Košarka 08.04.2017 | 14:45
NBA: 26. juna izbor najboljih u sezoni
Pored tri pomenute kategorije, biće izglasani i odbrambeni igrač godine, najbolji šesti igrač (rezervista), kao i trener sezone.

NBA će dobitnike priznanja saopštiti u uživom programu, prvi put u istoriji. Do sada su dobitnici bili saopštavani odvojeno tokom plej-ofa.

U trci za MVP godine izdvojila su se dvojica igrača, Rasel Vestbruk i Džejms Harden. "Rasu" fali da ostvari još šest asistencija na četiri utakmice kako bi sezonu završio sa trip-dabl učinkom.

Ukoliko uspe u tome, biće prvi igrač od Oskara Robertsona i sezone 1961/1962 koji je prosečno beležio tripl-dabl. S druge strane, Harden iznad očekivanja predvodi Hjuston koji se nalazi na trećoj poziciji istočne konferencije.

Najbolji novajlija godine biće sigurno neko iz Filadelfije, Dario Šarić ili Džoel Embid. Ipak, veće šanse se daju hrvatskom reprezentativcu s obzirom da je Embid odigrao svega 31 utakmicu u sezoni. Šarić u sezoni prosečno beleži 13 poena, šest skokova i dve asistencije.

Kada je reč o igraču koji je najviše napredovao tokom 2016/2017 sezone, slovo je spalo na dva imena, našeg Nikolu Jokića i Grka Janisa Adetokumba. Janis tokom čitave sezone igra na Ol star nivou, ali to su slične partije koje je prikazivao krajem prošle godine, pa se veće šanse daju Jokiću.

O Nikoli smo dosta pisali u vezi sa ovom nagradom, jer ga i najpoznatiji američki novinari vide kao glavnog kandidata za osvajanje priznanja. Igrači koji bi iz drugog plana mogli da iznenade su dvojac iz Dalasa, Herison Barns i Set Kari, kao i plej Atlante Denis Šruder.

Nagrada za najboljeg šestog igrača, gotovo izvesno pripašće ekipi Hjustona, samo je pitanje da li Eriku Gordonu ili Luu Viljamsu. Dok su za najboljeg trenera u sezoni u užoj konkurenciji, Bred Stivens (Boston), Majk DiEntoni (Hjuston), Skot Bruks (Vašington) i Erik Spolstra (Majami).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar