Нова експлозија у Русији

Снажна експлозија десила се данас поново у згради у Санкт Петербургу.

Свијет 06.04.2017 | 16:07
Нова експлозија у Русији
Наиме, догодила се снажна експлозија у стамбеној згради близу места где је раније пронађен експлозив.

Наводи се да је руска агенција РИА Новости пренела, цитирајући извор из Министарства за вардне ситуације, да у експлозији нико није повређен, али да је једно возило оштећено од материјала који се обрушио са зграде.

Рано јутрос догодила се јака експлозија у Ростову на Дону, а према првим информацијама има повређених.

Експлозија се догодила када је један грађанин покушао да подигне сумњив пакет који је стајао на улици.



Русија се ових дана суочава са серијом терористичких напада. Прво је пукла бомба у метроу у Санкт Петербургу, а затим су ибијена два полицајца у мирном полумилионском граду Астрахану, који се налази у делти Волге, на неких 80 километара од каспијског мора.

Потом се у Астрахану десио још један напад, после кога је дошло до обрачуна снага безбедности и терориста. По вређена су тројица припадника Националне гарде.

"На припаднике Руске гарде отворена је ватра када су покушали да зауставе кола ради провере докумената. Нападачи су побегли са лица места", рекао је портпарол полиције у Астрахану за агенцију Тасс.

Портпаролка министарства унутрашњих послова Ирина Волк изјавила је да је полиција у сарадњи са руском Националном гардом "елиминисала" тројицу мушкараца осумњичене да су убили полицајце у Астрахану.

"Јутрос приликом истраге, полиција је у сарадњи са руском Националном гардом и руском савезном службом за безбедност (ФСБ) пронашла и елиминисала три особе", рекла је Волк.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тетак Мата

06.04.2017 15:56

А јесу навалили ко руси

ОДГОВОРИТЕ