Nova eksplozija u Rusiji

Snažna eksplozija desila se danas ponovo u zgradi u Sankt Peterburgu.

Svijet 06.04.2017 | 16:07
Nova eksplozija u Rusiji
Naime, dogodila se snažna eksplozija u stambenoj zgradi blizu mesta gde je ranije pronađen eksploziv.

Navodi se da je ruska agencija RIA Novosti prenela, citirajući izvor iz Ministarstva za vardne situacije, da u eksploziji niko nije povređen, ali da je jedno vozilo oštećeno od materijala koji se obrušio sa zgrade.

Rano jutros dogodila se jaka eksplozija u Rostovu na Donu, a prema prvim informacijama ima povređenih.

Eksplozija se dogodila kada je jedan građanin pokušao da podigne sumnjiv paket koji je stajao na ulici.



Rusija se ovih dana suočava sa serijom terorističkih napada. Prvo je pukla bomba u metrou u Sankt Peterburgu, a zatim su ibijena dva policajca u mirnom polumilionskom gradu Astrahanu, koji se nalazi u delti Volge, na nekih 80 kilometara od kaspijskog mora.

Potom se u Astrahanu desio još jedan napad, posle koga je došlo do obračuna snaga bezbednosti i terorista. Po vređena su trojica pripadnika Nacionalne garde.

"Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kada su pokušali da zaustave kola radi provere dokumenata. Napadači su pobegli sa lica mesta", rekao je portparol policije u Astrahanu za agenciju Tass.

Portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk izjavila je da je policija u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom "eliminisala" trojicu muškaraca osumnjičene da su ubili policajce u Astrahanu.

"Jutros prilikom istrage, policija je u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom i ruskom saveznom službom za bezbednost (FSB) pronašla i eliminisala tri osobe", rekla je Volk.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tetak Mata

06.04.2017 15:56

A jesu navalili ko rusi

ODGOVORITE