Остварен суфицит од 227.000 КМ

Пред одборницима Скупштине града Источно Сарајево нашли су се извјештаји о извршењу буџета, те раду градоначелника и Градске управе за протеклу годину. И поред оствареног суфицита у буџету, опозиција је гласала против усвајања и оштро критиковала извјештаје.

Република Српска 05.04.2017 | 19:10
Остварен суфицит од 227.000 КМ
Град Источно Сарајево у протеклој години остварио је суфицит у буџету од око 277 хиљада марака. Према ријечима новог градоначелника, оваквим финансијским извјештајем ријетко која локална заједница у Српској може да се похвали.

Ипак, против извршења буџета глас против дали су опозициони СНСД и ДНС.

“Главне замјерке су због нетранспарентног и неравномјерног распоређивања буџетских средстава из суфицита општинама”, изјавио је одборник СНСД-а Дамјан Шкипина.

Александар Главаш из ДНС-а критиковао је издвајања за социјалну заштиту, која су, како тврди, трошена без утемељења.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изненађен је негативним гласањем:

“Волио бих да се уради анализа буџета свих градова и општина у Републици Српској и да се покаже ко је успио да послује на овакав начин. Не стоји критика на извјештај са овим суфицитом.”

Вуковић је поручио да ће расподјела средстава по општинама у наредном периоду бити избалансирана, те да ће се уважити захтјеви и потребе локалних заједница. То, тврди, неће бити лако.

“Град жели јаке општине, а све општине треба да покажу да желе јак град. Долазимо до утиска да град стално има вишак средстава и да је стално дужан да финансира општине. Град је имао због ванредних прихода суфицит у буџету, али то се неће дешавати увијек. Ми имамо јасно подијељене надлежности између града и општина, али град ће помагати, иако нема новца”, истакао је градоначелник.

Уз извјештаје о раду градоначелника, Градске управе и извршење буџета за протеклу годину, Скупштина града Источно Сарајево усвојила је и одлуке о изради Статута града и Пословника о раду.

Усвојена је и одлука о платама функционера, које су остале на истом нивоу.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Т

06.04.2017 17:28

Тај суфицит дајте ФК Славија ионако банке нисте дали у И Н.Сарајево.само онда одвојите Шавију од тога.јер чега се он ухвати ни трава не расте.Упропастио је РТРС.кошаркашки клуб СЛавија.ФК Славију

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

08.04.2017 07:13

Суфицит је резултат отимања новца од грађана Источног Сарајева, на све могуће начине. Ренте, комуналне таксе, порези на све и свашта, тужбе против бораца и избјеглица за грађевински материјал који је поклонила Влада Србије за изградњу станбених објеката итд.

ОДГОВОРИТЕ