Осврт - Дан послије: Партизан ''из 1 у 2'', Звезда ''из 2 у 1''...!

Дан после: Ко је "супериоран", а ко "Елвис Присли"?! Четвртфинале фудбалског Купа Србије донело је победе "вечитих" после лоше игре у првом полувремену, љутње и недоречене игре тренера Вождовца и Младости, као и могућност да се просечан кладионичар обогати.

Фудбал 06.04.2017 | 22:30
Осврт - Дан послије: Партизан ''из 1 у 2'', Звезда ''из 2 у 1''...!
У среду поподне и предвече биле су одигране утакмице четвртфинала Купа Србије у фудбалу у којима су Црвена звезда, Партизан, Војводина и Чукарички изборили пласман у полуфинале.

Само ће у тој рунди такмичења бити одигране две утакмице, 16. априла и 10. маја, а ко ће се састати са ким биће одлучено жребом на ком неће бити повлашћених тимова.

Резултати четвртфинала:

Вождовац - Партизан 1:2 (1:0)
Слобода - Чукарички 0:3 (0:2)
Војводина - Борац 5:2 (2:1)
Црвена звезда - Младост 4:2 (0:1)

Сам "прелазак оком" преко резултата довољан је да се уочи један куриозитет, да су "вечити", два тима која се боре и за титулу првака и који нису поражени од јесенас, пласман међу четири најбоља у Купу изборили након што су губили на полувременима.

Тренери Црвене звезде и Партизана, Миодраг Божовић и Марко Николић, упозоравали су своје играче уочи овог скока са суперлигашких обавеза на увек неугодно Куп такмичење, да не сме да буде опуштања и да се ради о специфичном такмичењу у ком аутсајдери итекако могу да направе дар-мар и "скину главу" фавориту.

Уосталом, до јуче, Црвена звезда пет година није имала пласман у полуфинале Купа, а и Партизан је у том периоду умео непријатно да изненади.

Испоставило се, када су почеле утакмице на крову Тржног центра "Вождовац" и на Стадиону "Љутице Богдана", да су зебње Божовића и Николића биле оправдане. Ни једни, ни други, нису у утакмице у такмичењу за које тврде да је важно и да желе да га освоје, ушли професионално и са 100 одсто могућности.

Фудбалери Вождовца и Младости пружили су сјајне игре и на полувремена понели вођство од 1:0, али испосавило се да је то само био додатни мотив за црно и црвено-беле, који су се тргли у наставку утакмица преношених на Арени спорт 1 и успели да преокрену ствари у своју корист, чиме су и једни и други задржали низ без пораза који су одавно прешли 20 утакмица.

Уједно, оставши у конкуренцији за "дуплу круну".

Ипак, још једна паралела може да се повуче између преокрета које су направили црно и црвено-бели у среду у различитим терминима - тренери њихових ривала били су бесни.

Шеф струке Вождовца, Илија Столица, иначе познат као миран и уздржан човек, ушао је још на терену у жестоку вербалну расправу са главним судијом Драганом Чоловићем из Рашке, док су његови помоћници покушавали да спрече играче Вождовца да уђу чак и у физички контакт с главним арбитром.

Када су се ствари некако смириле, а Чоловић напустио терен са вештачком травом на последњем спрату тржног центра, Столица је рекао…

"Честитам колеги и Партизану на пролазу даље, на томе ћу и да се задржим. Утакмица је била лепа и добра, демонстрирали смо свима да можемо, хоћемо и знамо да играмо квалитетно. Уживао сам у сваком минуту", рекао је тренер "змајева" Илија Столица и онда додао:

"Нажалост, имали смо превише моћног противника. То су ствари на које ми не можемо да утичемо. Гледамо само терен, јер је он нама једино мерило. Играчи заслужују честитке, претрпели су велику неправду, али из тога морају да изађу јачи".

Новинари су потом питали Столицу шта конкретно значи изјава да су његови играчи имали много моћног противника.

"То, конкретно, значи моћан ривал", одговорио је.

Оно што Столица није рекао је да је арбитар Чоловић, код досуђеног индиректа из ког је Партизан изједначио, могао се одлучи и за пенал, као и да је Дејан Георгијевић код резултата 1:0 изашао сам пред Филипа Кљајића и неометан пропустио шансу утакмице за 2:0 у 71. минуту.

Нешто касније тог дана, у Љутице Богдана, темпераментни тренер Младости Ненад Миловановић није улазио у расправу са главним судијом утакмице Новаком Симовићем из Ловћенца, али је био итекако интригантан у првој изјави датој још на терену, после чега се мистериозно није појавио на редовној "пресс" конференцији у Медија центру стадиона црвено-белих.

"Размишљао сам на клупи да ли да дајем изјаву или ћутим, јер и ћутање нешто говори. У првом полувремену Младост је била добра и коректна, примили смо гол из првог кикса. И онда је на сцену ступио Елвис Присли и решио утакмицу. То је мој коментар", рекао је тренер Младости Ненад Миловановић у камеру "Арене спорт".

Он се потом није појавио на редовној конференцији за медије, на коју је дошао његов помоћник Горан Станић и рекао да је разлог тај што шефа струке лучанског суперлигаша боле леђа.

Иначе, а то Миловановић није рекао, арбитар Симовић искључио је фудбалера Младости Николу Андрића показавши му други жути картон због жестоког протеста након гола Црвене звезде за 2:1 у 52. минуту, чиме су врата убедљиве победе црвено-белима била широко отворена.

Због чега су онда и Столица и Миловановић толико љути?

Ко је "супериоран противник", а ко "Елвис Присли", знају само они.

Знају и да су њихови фудбалери, нарочито играчи Вождовца, имали прилике и да стекну убедљивија вођства која би касније "супериорни" и "Елвис" теже "поништили", али док се тренери не одлуче да озбиљније говоре о нечему што можда знају, али не желе да кажу конкретно, остаје нам само да нагађамо…

Оно око чега нема нагађања је да је јуче могло добро да се заради на кладионици - ако је неко претпоставио да ће се уморни и борбом за титулу исцрпљени фудбалери Црвене звезде и Партизана толико опустити да ће препустити прва полувремена противницима, а онда заиграти како знају и умеју, могао је да се обогати у једном дану.

Наиме, на српским кладионицама квоте на прелазе "из двојке у кеца" и "из кеца у двојку" на мечеве Звезде и Партизана биле су нешто ниже него иначе, али су и даље доносиле могућност велике зараде - биле су око 25.

Ко је био храбар или проницљив, на један уложен динар на то да ће Партизан и Звезда губити на полувременима истог дана, а на крају добити утакмице могао је да заради 625 динара. На 1.000 - 625.000, итд, итд.

Кад смо већ поменули кладионицу, требало би рећи и да је један веома редак резутлат, у паузи између мечева у Београду, виђен у Новом Саду. "Шок терапија" изазвана сменом Драгана Ивановића и промоцијом Александра Веселиновића за новог шефа струке, позитивно је утицала на фудбалере Војводине који су после два узастопна суперлигашка пораза били силни у Купу и декласирали чачански Борац резултатом 5:2.

Да ће на тој утакмици "пасти" седам голова, српске кладионице "цениле су" са квотом 30.

Такав вероватно не постоји, али да је неко сулудом идејом додао и Војводина - Борац "7+" на "вечите", на један уложен динар добио би 18.700, а на 1.000 уложених - милион и 870 хиљада динара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар