Osvrt - Dan poslije: Partizan ''iz 1 u 2'', Zvezda ''iz 2 u 1''...!

Dan posle: Ko je "superioran", a ko "Elvis Prisli"?! Četvrtfinale fudbalskog Kupa Srbije donelo je pobede "večitih" posle loše igre u prvom poluvremenu, ljutnje i nedorečene igre trenera Voždovca i Mladosti, kao i mogućnost da se prosečan kladioničar obogati.

Fudbal 06.04.2017 | 22:30
Osvrt - Dan poslije: Partizan ''iz 1 u 2'', Zvezda ''iz 2 u 1''...!
U sredu popodne i predveče bile su odigrane utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u fudbalu u kojima su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički izborili plasman u polufinale.

Samo će u toj rundi takmičenja biti odigrane dve utakmice, 16. aprila i 10. maja, a ko će se sastati sa kim biće odlučeno žrebom na kom neće biti povlašćenih timova.

Rezultati četvrtfinala:

Voždovac - Partizan 1:2 (1:0)
Sloboda - Čukarički 0:3 (0:2)
Vojvodina - Borac 5:2 (2:1)
Crvena zvezda - Mladost 4:2 (0:1)

Sam "prelazak okom" preko rezultata dovoljan je da se uoči jedan kuriozitet, da su "večiti", dva tima koja se bore i za titulu prvaka i koji nisu poraženi od jesenas, plasman među četiri najbolja u Kupu izborili nakon što su gubili na poluvremenima.

Treneri Crvene zvezde i Partizana, Miodrag Božović i Marko Nikolić, upozoravali su svoje igrače uoči ovog skoka sa superligaških obaveza na uvek neugodno Kup takmičenje, da ne sme da bude opuštanja i da se radi o specifičnom takmičenju u kom autsajderi itekako mogu da naprave dar-mar i "skinu glavu" favoritu.

Uostalom, do juče, Crvena zvezda pet godina nije imala plasman u polufinale Kupa, a i Partizan je u tom periodu umeo neprijatno da iznenadi.

Ispostavilo se, kada su počele utakmice na krovu Tržnog centra "Voždovac" i na Stadionu "Ljutice Bogdana", da su zebnje Božovića i Nikolića bile opravdane. Ni jedni, ni drugi, nisu u utakmice u takmičenju za koje tvrde da je važno i da žele da ga osvoje, ušli profesionalno i sa 100 odsto mogućnosti.

Fudbaleri Voždovca i Mladosti pružili su sjajne igre i na poluvremena poneli vođstvo od 1:0, ali isposavilo se da je to samo bio dodatni motiv za crno i crveno-bele, koji su se trgli u nastavku utakmica prenošenih na Areni sport 1 i uspeli da preokrenu stvari u svoju korist, čime su i jedni i drugi zadržali niz bez poraza koji su odavno prešli 20 utakmica.

Ujedno, ostavši u konkurenciji za "duplu krunu".

Ipak, još jedna paralela može da se povuče između preokreta koje su napravili crno i crveno-beli u sredu u različitim terminima - treneri njihovih rivala bili su besni.

Šef struke Voždovca, Ilija Stolica, inače poznat kao miran i uzdržan čovek, ušao je još na terenu u žestoku verbalnu raspravu sa glavnim sudijom Draganom Čolovićem iz Raške, dok su njegovi pomoćnici pokušavali da spreče igrače Voždovca da uđu čak i u fizički kontakt s glavnim arbitrom.

Kada su se stvari nekako smirile, a Čolović napustio teren sa veštačkom travom na poslednjem spratu tržnog centra, Stolica je rekao…

"Čestitam kolegi i Partizanu na prolazu dalje, na tome ću i da se zadržim. Utakmica je bila lepa i dobra, demonstrirali smo svima da možemo, hoćemo i znamo da igramo kvalitetno. Uživao sam u svakom minutu", rekao je trener "zmajeva" Ilija Stolica i onda dodao:

"Nažalost, imali smo previše moćnog protivnika. To su stvari na koje mi ne možemo da utičemo. Gledamo samo teren, jer je on nama jedino merilo. Igrači zaslužuju čestitke, pretrpeli su veliku nepravdu, ali iz toga moraju da izađu jači".

Novinari su potom pitali Stolicu šta konkretno znači izjava da su njegovi igrači imali mnogo moćnog protivnika.

"To, konkretno, znači moćan rival", odgovorio je.

Ono što Stolica nije rekao je da je arbitar Čolović, kod dosuđenog indirekta iz kog je Partizan izjednačio, mogao se odluči i za penal, kao i da je Dejan Georgijević kod rezultata 1:0 izašao sam pred Filipa Kljajića i neometan propustio šansu utakmice za 2:0 u 71. minutu.

Nešto kasnije tog dana, u Ljutice Bogdana, temperamentni trener Mladosti Nenad Milovanović nije ulazio u raspravu sa glavnim sudijom utakmice Novakom Simovićem iz Lovćenca, ali je bio itekako intrigantan u prvoj izjavi datoj još na terenu, posle čega se misteriozno nije pojavio na redovnoj "press" konferenciji u Medija centru stadiona crveno-belih.

"Razmišljao sam na klupi da li da dajem izjavu ili ćutim, jer i ćutanje nešto govori. U prvom poluvremenu Mladost je bila dobra i korektna, primili smo gol iz prvog kiksa. I onda je na scenu stupio Elvis Prisli i rešio utakmicu. To je moj komentar", rekao je trener Mladosti Nenad Milovanović u kameru "Arene sport".

On se potom nije pojavio na redovnoj konferenciji za medije, na koju je došao njegov pomoćnik Goran Stanić i rekao da je razlog taj što šefa struke lučanskog superligaša bole leđa.

Inače, a to Milovanović nije rekao, arbitar Simović isključio je fudbalera Mladosti Nikolu Andrića pokazavši mu drugi žuti karton zbog žestokog protesta nakon gola Crvene zvezde za 2:1 u 52. minutu, čime su vrata ubedljive pobede crveno-belima bila široko otvorena.

Zbog čega su onda i Stolica i Milovanović toliko ljuti?

Ko je "superioran protivnik", a ko "Elvis Prisli", znaju samo oni.

Znaju i da su njihovi fudbaleri, naročito igrači Voždovca, imali prilike i da steknu ubedljivija vođstva koja bi kasnije "superiorni" i "Elvis" teže "poništili", ali dok se treneri ne odluče da ozbiljnije govore o nečemu što možda znaju, ali ne žele da kažu konkretno, ostaje nam samo da nagađamo…

Ono oko čega nema nagađanja je da je juče moglo dobro da se zaradi na kladionici - ako je neko pretpostavio da će se umorni i borbom za titulu iscrpljeni fudbaleri Crvene zvezde i Partizana toliko opustiti da će prepustiti prva poluvremena protivnicima, a onda zaigrati kako znaju i umeju, mogao je da se obogati u jednom danu.

Naime, na srpskim kladionicama kvote na prelaze "iz dvojke u keca" i "iz keca u dvojku" na mečeve Zvezde i Partizana bile su nešto niže nego inače, ali su i dalje donosile mogućnost velike zarade - bile su oko 25.

Ko je bio hrabar ili pronicljiv, na jedan uložen dinar na to da će Partizan i Zvezda gubiti na poluvremenima istog dana, a na kraju dobiti utakmice mogao je da zaradi 625 dinara. Na 1.000 - 625.000, itd, itd.

Kad smo već pomenuli kladionicu, trebalo bi reći i da je jedan veoma redak rezutlat, u pauzi između mečeva u Beogradu, viđen u Novom Sadu. "Šok terapija" izazvana smenom Dragana Ivanovića i promocijom Aleksandra Veselinovića za novog šefa struke, pozitivno je uticala na fudbalere Vojvodine koji su posle dva uzastopna superligaška poraza bili silni u Kupu i deklasirali čačanski Borac rezultatom 5:2.

Da će na toj utakmici "pasti" sedam golova, srpske kladionice "cenile su" sa kvotom 30.

Takav verovatno ne postoji, ali da je neko suludom idejom dodao i Vojvodina - Borac "7+" na "večite", na jedan uložen dinar dobio bi 18.700, a na 1.000 uloženih - milion i 870 hiljada dinara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar