Начелник сам усвојио буџет

Начелник општине Лукавац у Федерацији БиХ Един Делић сам је усвојио буџет за 2017. годину, јер у општинском вијећу три мјесеца није постигнута сагласност о Приједлогу буџета.

Босна и Херцеговина 06.04.2017 | 07:20
Начелник сам усвојио буџет
Буџет је већ оперативан, јер је данас објављен у Службеном гласнику, а Делић објашњава да је само искористио правни лијек који Закон о принципима локалне самоуправе предвиђа за овакву ситуацију, преноси портал "Кликс".

"Све што сам урадио утемељено је на основу Закона о принципима локалне самоуправе, а блокада која је трајала три мјесеца због неусвајања буџета данас је званично отклоњена", рекао је Делић који и даље очекује преговоре са вијећницима ради додатног рјешавања ситуације у којој се налази ова општина.

Општина Лукавац закључно са 31. мартом ове године није имала усаглашен модел финансирања, јер на посљедњој сједници Општинског вијећа није постигнута сагласност о буџету за 2017. годину који је упутио Делић.

На исти корак 3. априла ове године одлучио се и градоначелник Зенице Фуад Касумовић који је с мањим измјенама усвојио свој приједлог буџета.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тооо

06.04.2017 10:05

Тако је само радите хтјели су вас уцјењивати

ОДГОВОРИТЕ