Načelnik sam usvojio budžet

Načelnik opštine Lukavac u Federaciji BiH Edin Delić sam je usvojio budžet za 2017. godinu, jer u opštinskom vijeću tri mjeseca nije postignuta saglasnost o Prijedlogu budžeta.

Bosna i Hercegovina 06.04.2017 | 07:20
Načelnik sam usvojio budžet
Budžet je već operativan, jer je danas objavljen u Službenom glasniku, a Delić objašnjava da je samo iskoristio pravni lijek koji Zakon o principima lokalne samouprave predviđa za ovakvu situaciju, prenosi portal "Kliks".

"Sve što sam uradio utemeljeno je na osnovu Zakona o principima lokalne samouprave, a blokada koja je trajala tri mjeseca zbog neusvajanja budžeta danas je zvanično otklonjena", rekao je Delić koji i dalje očekuje pregovore sa vijećnicima radi dodatnog rješavanja situacije u kojoj se nalazi ova opština.

Opština Lukavac zaključno sa 31. martom ove godine nije imala usaglašen model finansiranja, jer na posljednjoj sjednici Opštinskog vijeća nije postignuta saglasnost o budžetu za 2017. godinu koji je uputio Delić.

Na isti korak 3. aprila ove godine odlučio se i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je s manjim izmjenama usvojio svoj prijedlog budžeta.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tooo

06.04.2017 10:05

Tako je samo radite htjeli su vas ucjenjivati

ODGOVORITE