Са Џонсоном о Реформској агенди

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, која се вечерас у Сарајеву састала са британским шефом дипломатије Борисом Џонсоном, са жаљењем је констатовала да су гласањем у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ о Закону о акцизама доведени у питање Реформска агенда и за њу везан аранжман са Међународним монетарним фондом /ММФ/.

Босна и Херцеговина 05.04.2017 | 21:57
Са Џонсоном о Реформској агенди
Цвијановићева је упознала министра Џонсона да је Српска испунила све обавезе које је преузела у оквиру Реформске агенде и обавијестила га о економским реформама које је Влада Српске спровела у посљедњем периоду, те динамици реализације мјера које су дефинисане Реформском агендом за БиХ.

На састанку, којем је присуствовао и предсједник Владе Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић, разговарано је о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

На састанку је било ријечи и о сету мјера које Влада Републике Српске проводи у циљу сузбијања сиве економије, регулативи у области фискалне политике, те кључним програмима који се реализују у правцу стварања услова за унапређење пословног амбијента и стимулисања развоја приватног предузетништва.

У разговору са министром иностраних послова Велике Британије наглашена је добра сарадња влада Републике Српске и ФБиХ на уједначавању закона и доношењу сличних рјешења у економској области.

Цвијановићева је поновила да ентитетске владе треба да буду мотор кретања у БиХ као носиоци развоја, обавеза и уставних овлаштења и свих питања релеватних за живот грађана.

На састанку је било ријечи и о актуелним безбједносним темама са освртом на тероризам као пријетњу на глобалном нивоу.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сретно

05.04.2017 20:00

Нека нам Дзонсон исприца како је Британија стигла на крај "европслог пута". БиХ се тек спрема на пут, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диалогуе

06.04.2017 08:47

Хелло, И ам Јохнсон. Wхо аре yоу? - И ам Фадил. И ам Жељка. ....ха ха ха ха ха

Name

Логика

05.04.2017 20:09

Састала се са Британским а они изасли из ЕУ Ста сад Британце боли qварц за Реформску агенду. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИДИ ТРЕБУСЕ

05.04.2017 21:17

Види конците види миница ал це се главни баја наљутити на требу, мозе да га стрефи несто. Ако имас имало мозга и морала напустај то сто пре лујко и народ ослободи биједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лондон

05.04.2017 23:37

Господин је из ММФ њега интересује лова,брига њега дали ће Босна у ЕУ,њега интересује како ће вратити кредит,то је наша реформска агенда задужење повећати акцизе народ нека враћа,свака част СЗП,Иванића за предсједника,Александру з а премијера и то је реформа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxпериенце

06.04.2017 05:28

Имамо преводиоца на слици?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милитарy басе Рамићи

06.04.2017 05:56

Јохнсон преноси поздраве премијерки од војника из Енглеске, што су били код нас...ха ха ха ха.

Name

СНСД

06.04.2017 05:44

До сада сам био одан члн СНСДа. Сад ме срамота овог што раде Жељка и Додик. Трчи у стране амбасаде по Сарајеву да цинкају и кукају....фуј фуј фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

06.04.2017 10:15

Срећом па Жељкица зна Енглески јер је она ипак наставница енглеског па може разговарати са Јохнсоном и може преводити шта Фадил говори.

ОДГОВОРИТЕ