Sa Džonsonom o Reformskoj agendi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja se večeras u Sarajevu sastala sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom, sa žaljenjem je konstatovala da su glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o akcizama dovedeni u pitanje Reformska agenda i za nju vezan aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/.

Bosna i Hercegovina 05.04.2017 | 21:57
Sa Džonsonom o Reformskoj agendi
Cvijanovićeva je upoznala ministra Džonsona da je Srpska ispunila sve obaveze koje je preuzela u okviru Reformske agende i obavijestila ga o ekonomskim reformama koje je Vlada Srpske sprovela u posljednjem periodu, te dinamici realizacije mjera koje su definisane Reformskom agendom za BiH.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić, razgovarano je o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je bilo riječi i o setu mjera koje Vlada Republike Srpske provodi u cilju suzbijanja sive ekonomije, regulativi u oblasti fiskalne politike, te ključnim programima koji se realizuju u pravcu stvaranja uslova za unapređenje poslovnog ambijenta i stimulisanja razvoja privatnog preduzetništva.

U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije naglašena je dobra saradnja vlada Republike Srpske i FBiH na ujednačavanju zakona i donošenju sličnih rješenja u ekonomskoj oblasti.

Cvijanovićeva je ponovila da entitetske vlade treba da budu motor kretanja u BiH kao nosioci razvoja, obaveza i ustavnih ovlaštenja i svih pitanja relevatnih za život građana.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim bezbjednosnim temama sa osvrtom na terorizam kao prijetnju na globalnom nivou.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

sretno

05.04.2017 20:00

Neka nam Dzonson isprica kako je Britanija stigla na kraj "evropslog puta". BiH se tek sprema na put, ha, ha..

ODGOVORITE
Name

Dialogue

06.04.2017 08:47

Hello, I am Johnson. Who are you? - I am Fadil. I am Željka. ....ha ha ha ha ha

Name

Logika

05.04.2017 20:09

Sastala se sa Britanskim a oni izasli iz EU Sta sad Britance boli qvarc za Reformsku agendu. ?

ODGOVORITE
Name

VIDI TREBUSE

05.04.2017 21:17

Vidi koncite vidi minica al ce se glavni baja naljutiti na trebu, moze da ga strefi nesto. Ako imas imalo mozga i morala napustaj to sto pre lujko i narod oslobodi bijede.

ODGOVORITE
Name

london

05.04.2017 23:37

Gospodin je iz MMF njega interesuje lova,briga njega dali će Bosna u EU,njega interesuje kako će vratiti kredit,to je naša reformska agenda zaduženje povećati akcize narod neka vraća,svaka čast SZP,Ivanića za predsjednika,Aleksandru z a premijera i to je reforma.

ODGOVORITE
Name

Experience

06.04.2017 05:28

Imamo prevodioca na slici?

ODGOVORITE
Name

Military base Ramići

06.04.2017 05:56

Johnson prenosi pozdrave premijerki od vojnika iz Engleske, što su bili kod nas...ha ha ha ha.

Name

SNSD

06.04.2017 05:44

Do sada sam bio odan čln SNSDa. Sad me sramota ovog što rade Željka i Dodik. Trči u strane ambasade po Sarajevu da cinkaju i kukaju....fuj fuj fuj

ODGOVORITE
Name

Geography

06.04.2017 10:15

Srećom pa Željkica zna Engleski jer je ona ipak nastavnica engleskog pa može razgovarati sa Johnsonom i može prevoditi šta Fadil govori.

ODGOVORITE