Звезда из двојке у кеца до 1/2-финала

Фудбалери Црвене звезде савладали су Младост из Лучана 4:2 после преокрета и пласирали се у полуфинале Купа Србије. Полуфинале после пет година! Звезда смушена, па способна да за 17 минута обрише патос са Лучанцима! Црвено-бели губили, али на крају убедљиво славили против изабраника Ненада Миловановића - 4:2.  "Петарда" Воше, Чукарички рутински до полуфинала! Фудбалери Војводине и Чукаричког лако су се пласирали у полуфинале Купа Србије.

Фудбал 05.04.2017 | 21:00
Звезда из двојке у кеца до 1/2-финала
Црвено-бели су губили на полувремену на "Рајку Митићу" после гола Радомира Миросављевића, главом после контранапада гостију у последњем минуту.

Међутим, Звезда преокреће резултат за свега пет минута у наставку, сјајним головима Гелора Канге и Немање Милића, након чијег поготка Младост остаје са играчем мање због искључења Николе Андрића након протеста.

Црвено-бели то користе и већ у 58. минуту оверавају победу голом првим голом Ричарда Боаћија на "Рајку Митићу", а после друге асистенције Срђана Плавшића на овом мечу.

Пет минута касније Звезда је дотукла ривала поготком Александра Луковића из пенала, непосресно након што су гости оштећени јер њима није свиран једанаестерац, после очигледног фаула Фримпонга над Бојовићем.

Међутим, нападач гостију ипак добија пенал после другог пада у казненом простору Звезде, након старта голмана Манојловића, те са беле тачке поставља коначан резултат.

Звезда се у полуфиналу Купа придружла највећем ривалу Партизану, те Војводини и Чукаричком.

Полувреме за критику, чак и за осуду и фурија у наставку. Сиже: Црвена звезда се после пет дугих година пласирала у полуфинале Купа, пошто је као домаћин 17-минутним бомбардовањем од дефанзивног блока Лучанаца направила меки пудинг - 4:2.

Податак да су домаћи играчи нешто дуже задржали на паузи између два полувремена, јасно је показао да им је вода дошла до темена, да су ставили на коцку понос, образ и пехар кога већ дуго нема у трофејном музеју Црвене звезде. Вођство Лучанаца од мелахнхоличних шампиона направило је поносне ратнике којима није дуго требало да овере сигуран тријумф.

Бомба Канге најавила је да је реанимација успела, потом су снагом велике воље Милић,Боаћи и активни Петковић збрисали опор утисак на устима Звездиних навијача. Наравно, причаће се поново о судијским одлукама, посебно у ситуацији код водећег гола Милића, јер се чини да је том чину претходио фаул Плавшића над Јовановићем. Али били су то тренуци када у тиму гостију није било кочничара. После само седам минута остали су и без позитивног резултата и без нервозног Андрића.

Звезда је голеадом најавила период опасног живљења у српском фудбалу, јер постоји могућност да видимо три вечита дербија за 20 дана. Извукла је још бенефита, јер је РичмондБоаћи прекинуо пост на Маракани и трећи шансу која му се указала мајсторски закуцао у мрежу. Просто су се домаћи распуцали и разиграли са играчем више, били јако потентни, спремни да запрете на разлите начин. Из ваздуха, са дистанце, преко крила, кроз размену тачних пасова.

Можда можете онако наивно да се шалите на рачун тренера Младости НенадаМиловановића, али искусни стратег са ставом боема, очигледно је ветеран српских фудбалских прилика. Толико  је у материји да тешко да може да направи превид када је реч о припреми утакмице, јер просто зна како свака екипа у Србији дише, шта може и где су јој Ахилове пете. Поменути Миловановић је поставком у којој је Одити предвидео улогу левог крила, направио маневар и одсекао у доброј мери Звездина крила.

Спречио је на тај начин да Петковић и Милић несметано играју два на два, нешто по чему су некадашњи саиграчи из ОФК Београда постали препознатљиви још на припремама на Кипру. Истина, у недостатку неинспирисаног Милића, десни бек црвено-белих се понављао, али је његов учинак био велики промет без - зараде. Неинспритативан амбијент, пред нешто више од 1.000 сведока, рефлектовао се на мотив Звездиних играча - карактеристику која се ваљда подразумева. Посебно, ако се има у виду податак да је најтрофејнији српски клуб без полуфинала купа још од 2012. године.

Да поједноставимо: све се у игри Црвене звезде вртело око Гелора Канге, све лопте су биле дистубиране ка Габонцу... Сувише је то била јака једначина за Ненада Миловановићакоји је већ традиционалним бункером и вихорним контрама знао да направи чарламу на Маракани. Црвена звезда је пропустила прилику да поведе у 15.минуту када је Боаћипропустио колосалну шансу. Тачније, надмудрио га је искуни голман гостију НемањаКрзарић. У свим осталима ситуација играчи лидера Суперлиге су били у неком међупростору, раскораку.

Или су давали прејаке лопте, или су то били балони.

 Или су то биле неозбиљне индивидуалне креације, или су се из немоћи одлучивали да ударају по лопти са 20 метара. Пародије игра којим треба да се пробије чврст и упоран бункер. Јесу гости из Драгачева били декадентни са деветорицом играча на својој половини, али били су доследни својим идејама и савршено упорни гађали дијагоналама Звездиног дежурног џелата Сашу Јовановића.

Успевао је Фримпонг, донекле и Луковић, да покривају рупе настале из лоше комуникације и очајних додавања срца маневра. Вешто су користили и офсајд замке као најбољу помоћ штопера остављених на ветрометини. Тако је било све до 45. минута када је поставка домаћина пукла по централи, опет се створила “ливада” на Звездиној половини.  Лопта у нападу изабраника Ненада Миловановића је ишла као по концу, као у најбољим тренерским уџбеницима. Епилог: центрирао је Андрић, а Милосављевић је савршену лопту на другој стативи закуцао у мрежу.

Међутим, био је то тренутак када је позитивна представа гостију достигла кулминацију. После тога Лучанци су скренули у декаденцију, а Звезда на победнички ауто-пут. Отворило се све одличним шутем Канге коме је претходила упорност Петковића, који је некако исчачкао лопту. Потом је Милић главом преварио Крзнарића, а период одличне игре крунисао је Боаћи на још један квалитетан центаршут пробуђеног Плавшића. Тачније, сви играчи домаћина деловали су пробуђени.

Код пенала за домаћина (одгурнут Милић) видели смо јак его Гелора Канге и капитенско преваспитавање капитена Луковића. Искусни дефанзивац је узео лопту из руку Габонца и постигао четврти гол.

Младост је на истовентан начин смањила резултат.

Војводина је на свом терену савладала чачански Борац 5:2, на дебију новог тренера Александра Веселиновића.

Новосађани су повели у 12. минуту преко Филипа Малбашића, да би предност свега четири минута касније дуплирао Никола Трујић.

Гости из Чачка су смањили заостатак пет минута пре полувремена, аутоголом Николе Ковачевића, да би пола сата пре краја стигли и до изједначења преко Милана Марчића.

Међутим, није прошлио ни десет минута, а Војводина је постигла два гола и решила меч. Вођство је вратио Саша Бабић у 65, а тријумф оверио својим другим голом Малбашић у 71. минуту.

Тачку на меч на Карађорђу ставио је десет минута пре краја Трујић, својим такође другим поготком на "Карађорђу".

С друге стране, Чукарички је рутински славио против Слободе у Ужицу са 3:0, са два гола у првих 45 минута сусрета.

Претходно се у полуфинале пласирао Партизан, преокретом на Вождовцу, а у току је дуел Црвене звезде и Младости из Лучана.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар