Zvezda iz dvojke u keca do 1/2-finala

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana 4:2 posle preokreta i plasirali se u polufinale Kupa Srbije. Polufinale posle pet godina! Zvezda smušena, pa sposobna da za 17 minuta obriše patos sa Lučancima! Crveno-beli gubili, ali na kraju ubedljivo slavili protiv izabranika Nenada Milovanovića - 4:2.  "Petarda" Voše, Čukarički rutinski do polufinala! Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog lako su se plasirali u polufinale Kupa Srbije.

Fudbal 05.04.2017 | 21:00
Zvezda iz dvojke u keca do 1/2-finala
Crveno-beli su gubili na poluvremenu na "Rajku Mitiću" posle gola Radomira Mirosavljevića, glavom posle kontranapada gostiju u poslednjem minutu.

Međutim, Zvezda preokreće rezultat za svega pet minuta u nastavku, sjajnim golovima Gelora Kange i Nemanje Milića, nakon čijeg pogotka Mladost ostaje sa igračem manje zbog isključenja Nikole Andrića nakon protesta.

Crveno-beli to koriste i već u 58. minutu overavaju pobedu golom prvim golom Ričarda Boaćija na "Rajku Mitiću", a posle druge asistencije Srđana Plavšića na ovom meču.

Pet minuta kasnije Zvezda je dotukla rivala pogotkom Aleksandra Lukovića iz penala, neposresno nakon što su gosti oštećeni jer njima nije sviran jedanaesterac, posle očiglednog faula Frimponga nad Bojovićem.

Međutim, napadač gostiju ipak dobija penal posle drugog pada u kaznenom prostoru Zvezde, nakon starta golmana Manojlovića, te sa bele tačke postavlja konačan rezultat.

Zvezda se u polufinalu Kupa pridružla najvećem rivalu Partizanu, te Vojvodini i Čukaričkom.

Poluvreme za kritiku, čak i za osudu i furija u nastavku. Siže: Crvena zvezda se posle pet dugih godina plasirala u polufinale Kupa, pošto je kao domaćin 17-minutnim bombardovanjem od defanzivnog bloka Lučanaca napravila meki puding - 4:2.

Podatak da su domaći igrači nešto duže zadržali na pauzi između dva poluvremena, jasno je pokazao da im je voda došla do temena, da su stavili na kocku ponos, obraz i pehar koga već dugo nema u trofejnom muzeju Crvene zvezde. Vođstvo Lučanaca od melahnholičnih šampiona napravilo je ponosne ratnike kojima nije dugo trebalo da overe siguran trijumf.

Bomba Kange najavila je da je reanimacija uspela, potom su snagom velike volje Milić,Boaći i aktivni Petković zbrisali opor utisak na ustima Zvezdinih navijača. Naravno, pričaće se ponovo o sudijskim odlukama, posebno u situaciji kod vodećeg gola Milića, jer se čini da je tom činu prethodio faul Plavšića nad Jovanovićem. Ali bili su to trenuci kada u timu gostiju nije bilo kočničara. Posle samo sedam minuta ostali su i bez pozitivnog rezultata i bez nervoznog Andrića.

Zvezda je goleadom najavila period opasnog življenja u srpskom fudbalu, jer postoji mogućnost da vidimo tri večita derbija za 20 dana. Izvukla je još benefita, jer je RičmondBoaći prekinuo post na Marakani i treći šansu koja mu se ukazala majstorski zakucao u mrežu. Prosto su se domaći raspucali i razigrali sa igračem više, bili jako potentni, spremni da zaprete na razlite način. Iz vazduha, sa distance, preko krila, kroz razmenu tačnih pasova.

Možda možete onako naivno da se šalite na račun trenera Mladosti NenadaMilovanovića, ali iskusni strateg sa stavom boema, očigledno je veteran srpskih fudbalskih prilika. Toliko  je u materiji da teško da može da napravi previd kada je reč o pripremi utakmice, jer prosto zna kako svaka ekipa u Srbiji diše, šta može i gde su joj Ahilove pete. Pomenuti Milovanović je postavkom u kojoj je Oditi predvideo ulogu levog krila, napravio manevar i odsekao u dobroj meri Zvezdina krila.

Sprečio je na taj način da Petković i Milić nesmetano igraju dva na dva, nešto po čemu su nekadašnji saigrači iz OFK Beograda postali prepoznatljivi još na pripremama na Kipru. Istina, u nedostatku neinspirisanog Milića, desni bek crveno-belih se ponavljao, ali je njegov učinak bio veliki promet bez - zarade. Neinspritativan ambijent, pred nešto više od 1.000 svedoka, reflektovao se na motiv Zvezdinih igrača - karakteristiku koja se valjda podrazumeva. Posebno, ako se ima u vidu podatak da je najtrofejniji srpski klub bez polufinala kupa još od 2012. godine.

Da pojednostavimo: sve se u igri Crvene zvezde vrtelo oko Gelora Kange, sve lopte su bile distubirane ka Gaboncu... Suviše je to bila jaka jednačina za Nenada Milovanovićakoji je već tradicionalnim bunkerom i vihornim kontrama znao da napravi čarlamu na Marakani. Crvena zvezda je propustila priliku da povede u 15.minutu kada je Boaćipropustio kolosalnu šansu. Tačnije, nadmudrio ga je iskuni golman gostiju NemanjaKrzarić. U svim ostalima situacija igrači lidera Superlige su bili u nekom međuprostoru, raskoraku.

Ili su davali prejake lopte, ili su to bili baloni.

 Ili su to bile neozbiljne individualne kreacije, ili su se iz nemoći odlučivali da udaraju po lopti sa 20 metara. Parodije igra kojim treba da se probije čvrst i uporan bunker. Jesu gosti iz Dragačeva bili dekadentni sa devetoricom igrača na svojoj polovini, ali bili su dosledni svojim idejama i savršeno uporni gađali dijagonalama Zvezdinog dežurnog dželata Sašu Jovanovića.

Uspevao je Frimpong, donekle i Luković, da pokrivaju rupe nastale iz loše komunikacije i očajnih dodavanja srca manevra. Vešto su koristili i ofsajd zamke kao najbolju pomoć štopera ostavljenih na vetrometini. Tako je bilo sve do 45. minuta kada je postavka domaćina pukla po centrali, opet se stvorila “livada” na Zvezdinoj polovini.  Lopta u napadu izabranika Nenada Milovanovića je išla kao po koncu, kao u najboljim trenerskim udžbenicima. Epilog: centrirao je Andrić, a Milosavljević je savršenu loptu na drugoj stativi zakucao u mrežu.

Međutim, bio je to trenutak kada je pozitivna predstava gostiju dostigla kulminaciju. Posle toga Lučanci su skrenuli u dekadenciju, a Zvezda na pobednički auto-put. Otvorilo se sve odličnim šutem Kange kome je prethodila upornost Petkovića, koji je nekako isčačkao loptu. Potom je Milić glavom prevario Krznarića, a period odlične igre krunisao je Boaći na još jedan kvalitetan centaršut probuđenog Plavšića. Tačnije, svi igrači domaćina delovali su probuđeni.

Kod penala za domaćina (odgurnut Milić) videli smo jak ego Gelora Kange i kapitensko prevaspitavanje kapitena Lukovića. Iskusni defanzivac je uzeo loptu iz ruku Gabonca i postigao četvrti gol.

Mladost je na istoventan način smanjila rezultat.

Vojvodina je na svom terenu savladala čačanski Borac 5:2, na debiju novog trenera Aleksandra Veselinovića.

Novosađani su poveli u 12. minutu preko Filipa Malbašića, da bi prednost svega četiri minuta kasnije duplirao Nikola Trujić.

Gosti iz Čačka su smanjili zaostatak pet minuta pre poluvremena, autogolom Nikole Kovačevića, da bi pola sata pre kraja stigli i do izjednačenja preko Milana Marčića.

Međutim, nije prošlio ni deset minuta, a Vojvodina je postigla dva gola i rešila meč. Vođstvo je vratio Saša Babić u 65, a trijumf overio svojim drugim golom Malbašić u 71. minutu.

Tačku na meč na Karađorđu stavio je deset minuta pre kraja Trujić, svojim takođe drugim pogotkom na "Karađorđu".

S druge strane, Čukarički je rutinski slavio protiv Slobode u Užicu sa 3:0, sa dva gola u prvih 45 minuta susreta.

Prethodno se u polufinale plasirao Partizan, preokretom na Voždovcu, a u toku je duel Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar