Конте наредио - доведите ми прво њега!

Менаџер Челсија Антонио Конте затражио је од власника клуба да прво појачање за наредну сезону буде у стручном штабу - и то Андреа Пирло!

Фудбал 06.04.2017 | 21:30
Конте наредио - доведите ми прво њега!
Клаудио Анћелоти је по доласку на место менаџера Челсија од Романа Абрамовича пожелео да му доведе Андреу Пирла, али овај није успео у томе. Италијан је остао још две године у дресу Милана, а потом потписао, као слободан играч у позним годинама, за Јуве и доживео другу младост.

Осам година касније, опет Италијан на клупи "плаваца" тражи Андреу Пирла.

Антонио Конте тражи човека који ће попунити место асистента у Челсију пошто Стив Холанд на крају сезоне напушта "Бриџ" и постаје стални члан стручног штаба Гарета Саутгејта у репрезентацији Енглеске, а темпераментни тренер верује да је Пирло онај прави.

Био му је "продужена рука" на терену док је водио Јувентус, и са њим освојио три везане титуле у Серији А, а информацију у могућој новој сарадњи пренео је Реј Вилкинс.

Некадашњи фудбалер Челсија и Милана, али и асистент Карла Анћелотија у шампионској години са "плавцима", испричао је за британске медије да је апсолутно сигуран да ћемо од наредне сезоне гледати Андреу Пирла у улози тренера.

"Знам за податак да је више пута ове године обилазио Стамфорд бриџ. Он је једна од особа коју Конте жели у свом стручном штабу, а управо га је он тренирао и у Јувентусу", казао је Вилкинс.

Није тајна да је Пирло више пута истакао да је Конте најбољи тренер који га је водио, описује га речима "геније", а Роман Абрамович ће покушати да уради све како се италијански менаџер не би наљутио као на управу Јувентуса када су они водили трансфер политику.

Уз то, већ дуже време се спомиње и да је Интер спреман да позове Контеа и понуди му велику плату и огроман буџет.

Без обзира на те спекулације шармантни менаџер поручује да је срећан у Челсију са којим је на путу да освоји титулу у Премијер лиги, а да ће тек након тога разговарати о продужењу сарадње.

Проблем око Пирла може да прави то што има уговор са Њујорком до краја 2017. године...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар