Konte naredio - dovedite mi prvo njega!

Menadžer Čelsija Antonio Konte zatražio je od vlasnika kluba da prvo pojačanje za narednu sezonu bude u stručnom štabu - i to Andrea Pirlo!

Fudbal 06.04.2017 | 21:30
Konte naredio - dovedite mi prvo njega!
Klaudio Anćeloti je po dolasku na mesto menadžera Čelsija od Romana Abramoviča poželeo da mu dovede Andreu Pirla, ali ovaj nije uspeo u tome. Italijan je ostao još dve godine u dresu Milana, a potom potpisao, kao slobodan igrač u poznim godinama, za Juve i doživeo drugu mladost.

Osam godina kasnije, opet Italijan na klupi "plavaca" traži Andreu Pirla.

Antonio Konte traži čoveka koji će popuniti mesto asistenta u Čelsiju pošto Stiv Holand na kraju sezone napušta "Bridž" i postaje stalni član stručnog štaba Gareta Sautgejta u reprezentaciji Engleske, a temperamentni trener veruje da je Pirlo onaj pravi.

Bio mu je "produžena ruka" na terenu dok je vodio Juventus, i sa njim osvojio tri vezane titule u Seriji A, a informaciju u mogućoj novoj saradnji preneo je Rej Vilkins.

Nekadašnji fudbaler Čelsija i Milana, ali i asistent Karla Anćelotija u šampionskoj godini sa "plavcima", ispričao je za britanske medije da je apsolutno siguran da ćemo od naredne sezone gledati Andreu Pirla u ulozi trenera.

"Znam za podatak da je više puta ove godine obilazio Stamford bridž. On je jedna od osoba koju Konte želi u svom stručnom štabu, a upravo ga je on trenirao i u Juventusu", kazao je Vilkins.

Nije tajna da je Pirlo više puta istakao da je Konte najbolji trener koji ga je vodio, opisuje ga rečima "genije", a Roman Abramovič će pokušati da uradi sve kako se italijanski menadžer ne bi naljutio kao na upravu Juventusa kada su oni vodili transfer politiku.

Uz to, već duže vreme se spominje i da je Inter spreman da pozove Kontea i ponudi mu veliku platu i ogroman budžet.

Bez obzira na te spekulacije šarmantni menadžer poručuje da je srećan u Čelsiju sa kojim je na putu da osvoji titulu u Premijer ligi, a da će tek nakon toga razgovarati o produženju saradnje.

Problem oko Pirla može da pravi to što ima ugovor sa Njujorkom do kraja 2017. godine...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar