Борис Џонсон у посјети БиХ

Шеф британске дипломатије Борис Џонсон стигао је у Сарајево, у званичну посјету Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 05.04.2017 | 22:58
Борис Џонсон у посјети БиХ
Након доласка Џонсон се сусрео са министром иностраних послова БиХ Игором Црнатком, а предвиђен је и сусрет са предсједавајућим Савјета министара БИХ, Денисом Звиздићем.

"Хвала вам пуно на домаћинству и добродошлици. Ми се знамо одређено вријеме и ми смо сестринске странке да тако кажем. Црнадак зна шта ја мислим и зна моје слогане и већ је пренио најважнију поруку коју имам за вас. Ми напуштамо ЕУ, али не напуштамо Европу и остајемо при безбједности и просперитету нашег континента. Самим тим смо предани безбједности БиХ", казао је Џонсон.

Додао је да је БиХ прелијепа земља са великим потенцијалима.

"Уједињено Краљевство је томе историјски наколоњено. Ово је заиста прелијепа земља и има сјајан потенцијал. Од кључне важности је да се тај осјећај приватног сектора развије и да се развије предузетништво. Моје искуство у Лондону гдје је 80 одсто економије у приватном сектору показује да већина њих долази од старт упа. Реформе су од кључне важности и зато помажемо са финансирањем израде енергетске стратегије и за регистрацију нових комапнија у БиХ", додао је Џонсон.

Он је кроз осмијех поручио да му није јасно како су грађани БиХ преживјели до сада без Маxим Спенце продавница. Такође, казао је да Велика Британија има велике планове за БиХ, као и да жели видјети што више бх. производа у Великој Британији.

"Обојица бисмо жељели да постигнемо стварање једне нове платформе за нова улагања. Не знам како сте до сада преживјели без Маxим Спенце продавница, али доћи ће и то ускоро у БиХ. Сјајне ствари се праве у БиХ и ми бисмо жељели видјети што више тога у Великој Британији. Зато нам је задовољство да смо домаћини семинара у Лондону. Надам се да ћу неке од вас видјети у Лондону у септембру", казао је.

(Н1 / БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бјежи Игоре

05.04.2017 16:55

Бјежи Игоре јер је Џонсон декларисицна лопуза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И најважније

05.04.2017 20:02

Игор треба да се чува Бориса и да га дотични не ухвати за ду...

Name

Анте

05.04.2017 17:16

Јос један лупез обилази ове просторе није ми јасно засто долазе висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

05.04.2017 17:25

Ста је разлог доласка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са Кајмаком

05.04.2017 18:32

Да нас убједи да сто прије удјемо у ЕУ јер зна да је то крај ЕУ.

Name

Ме

05.04.2017 18:38

Ја мислим да је разлог да покупи оно јос Мало сто је остало вриједно у Босни, Ако је Иста остало???

Name

Бјељинац

05.04.2017 19:02

Браво Игоре, велика ја то сила од дрзаве. РТРС наравно ни ријеч.

ОДГОВОРИТЕ