Boris Džonson u posjeti BiH

Šef britanske diplomatije Boris Džonson stigao je u Sarajevo, u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 05.04.2017 | 22:58
Boris Džonson u posjeti BiH
Nakon dolaska Džonson se susreo sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom, a predviđen je i susret sa predsjedavajućim Savjeta ministara BIH, Denisom Zvizdićem.

"Hvala vam puno na domaćinstvu i dobrodošlici. Mi se znamo određeno vrijeme i mi smo sestrinske stranke da tako kažem. Crnadak zna šta ja mislim i zna moje slogane i već je prenio najvažniju poruku koju imam za vas. Mi napuštamo EU, ali ne napuštamo Evropu i ostajemo pri bezbjednosti i prosperitetu našeg kontinenta. Samim tim smo predani bezbjednosti BiH", kazao je Džonson.

Dodao je da je BiH prelijepa zemlja sa velikim potencijalima.

"Ujedinjeno Kraljevstvo je tome istorijski nakolonjeno. Ovo je zaista prelijepa zemlja i ima sjajan potencijal. Od ključne važnosti je da se taj osjećaj privatnog sektora razvije i da se razvije preduzetništvo. Moje iskustvo u Londonu gdje je 80 odsto ekonomije u privatnom sektoru pokazuje da većina njih dolazi od start upa. Reforme su od ključne važnosti i zato pomažemo sa finansiranjem izrade energetske strategije i za registraciju novih komapnija u BiH", dodao je Džonson.

On je kroz osmijeh poručio da mu nije jasno kako su građani BiH preživjeli do sada bez Maxim Spence prodavnica. Takođe, kazao je da Velika Britanija ima velike planove za BiH, kao i da želi vidjeti što više bh. proizvoda u Velikoj Britaniji.

"Obojica bismo željeli da postignemo stvaranje jedne nove platforme za nova ulaganja. Ne znam kako ste do sada preživjeli bez Maxim Spence prodavnica, ali doći će i to uskoro u BiH. Sjajne stvari se prave u BiH i mi bismo željeli vidjeti što više toga u Velikoj Britaniji. Zato nam je zadovoljstvo da smo domaćini seminara u Londonu. Nadam se da ću neke od vas vidjeti u Londonu u septembru", kazao je.

(N1 / BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bježi Igore

05.04.2017 16:55

Bježi Igore jer je Džonson deklarisicna lopuza.

ODGOVORITE
Name

I najvažnije

05.04.2017 20:02

Igor treba da se čuva Borisa i da ga dotični ne uhvati za du...

Name

Ante

05.04.2017 17:16

Jos jedan lupez obilazi ove prostore nije mi jasno zasto dolaze vise

ODGOVORITE
Name

popara

05.04.2017 17:25

Sta je razlog dolaska?

ODGOVORITE
Name

Sa Kajmakom

05.04.2017 18:32

Da nas ubjedi da sto prije udjemo u EU jer zna da je to kraj EU.

Name

Me

05.04.2017 18:38

Ja mislim da je razlog da pokupi ono jos Malo sto je ostalo vrijedno u Bosni, Ako je Ista ostalo???

Name

Bjeljinac

05.04.2017 19:02

Bravo Igore, velika ja to sila od drzave. RTRS naravno ni riječ.

ODGOVORITE