Куп: Партизан преокретом ''из кеца у двојку'' на ''Крову'' до полуфинала!

Екипа Партизана пласирала се у полуфинале Купа Србије тријумфом после преокрета над Вождовцем на 'Крову' – 2:1 (0:1).  Партизан преживео у 90. минуту! Головима Леонарда и Ђурђевића црно-бели окренули против Вождовца и пласирали се у полуфинале купа - 2:1.

Фудбал 05.04.2017 | 15:30
Куп: Партизан преокретом ''из кеца у двојку'' на ''Крову'' до полуфинала!
Црно-бели су на врху тржног центра на Вождовцу, на вештачкој трави, одиграли можда и најлошији меч ове сезоне, али су на крају ипак успели да избегну пораз и пенала, одноно стигну до преокрета.

'Змајеви' су били расположенији за игру, што се видели већ од самог старта, да би три минута пре одласка на одмор стигли до вођства – када је Никола Срећковић са пет метара завршио сјајну акцију саиграча у два потеза.

Гости су кренули далеко агресивније и офанзивније у наставку, али и даље нису могли да угрозе мрежу Зорана Поповића. Ипак, када се све сагледа, домаћи и те како имају разлога да жале, пошто су пропустили две феноменалне прилике да и дефинитивно реше дуел.

Трагичар је био Дејан Георгијевић, који је у размаку од десет минута пропустио да реализује две стопостотне прилике – најпре је шутирао поред гола Филипа Кљајића, док му је други покушај зауставио голман тима из Хумске.

Како то обично бива, стигла је казна – за оба промашаја, али се мора истаћи да је Партизан имао и среће. Изједначење гостима донео је Урош Ђурђевић после индиректа на седам, осам метара, када се лопта изодбијала од неколико играча и завршила у мрежи.

Покушала је екипа Илије Столице да издржи до краја и избори пенала, али је нова неспретна интервенција дефанзиваца Вождовчана омогућила да да пенал рулета не дође. Милош Михајлов није на време реаговао у свом казненом, а лопта се одбила до Леонарда који лако свом тиму доноси тотални преокрет и наставак борбе за трофеј.

Партизан је преживео. А заслужио је да испадне. Деветорица црно-белих су 80 минута били само црни, а онда су их двојица која целу сезону „ратују сами“ опет извукли. Из понора, из фудбалског муља, из летаргије, повукли су напред Урош Ђурђевић и Леонардо да Силва Соза и још једном провозали Парни ваљак.

Овога пута у брзину више убацили су тек у завршних десет минута дуела са Вождовцем и са крова Тржног центра у Заплањској улици усмерили свој тим у полуфинале Купа, у коме је, пре изједначења фаворита, заслужио да се нађе домаћин – 2:1.

Није, јер није знао као да се одбрани од најбољег нападачког тандема Србије, иако је игром гарантовао макар пенале, али је већ виђена драма избегнута у 90. минуту, тако што је Михајлов случајно одбио лопту на ногу Леонарду, а овај матирао врло доброг Зорана Поповића.

Партизан се пласирао у треће везано полуфинале купа, украсивши 80. утакмицу Марка Николића на клупи, продуживши низ непобедивости на 25 утакмица, али баш ова последња најбољи је пример како не сме. Не сме Немања Милетић да погреши и поклони вођство екипи која је у претходна два окршаја изгледала само као спаринг партнер, не сме један штопер Бојан Остојић да дозволи себи даг а “возају” као на пољанчету, не смеју Марко Јевтовић и Небојша Косовић да играју у рикверц, не сме Евертон да наседа на провокације или их сам креира. А поврх свега, не би смео Марко Николић да помисли како ће баш сваки пут да га спасу Ђурђевић и Леонардо, иако би било поштено признати да ни они нису одиграли ваљану утакмицу, већ су се само “извадили” погоцима.

На тај начин омогућили су гостима из Хумске 1 да бране трофеј освојен лане у Горњем Милановцу, а спречили куражног домаћина да стигне до реприсе највећег успеха у историји клуба. Само десет минута делило је Вождовчане до полуфинала које су игром и приступом заслужили. Упркос великим кадровским рокадама. Шест играча променио је Илија Столица у односу на онај који је пре пет дана убедљиво тукао Војводину. Без првог нападача Стефана Дражића, крила Огњена Красића, везисте Немање Николића, „десетке“ Ђура Зеца и дефанзивца Уроша Синђића, за које није било места чак ни на клупи, а са Ненадом Маринковићем као резервом, Вождовац је почео меч, чувајући главне адуте за суботњи, далеко важнији, дуел са Јавором, вредан места у плеј-офу. А заправо је показао српској јавности да располаже широкомлепезом фудбалера способних да играју занимљиво, надахнуто, да се рву са фаворитом, чак буду и бољи од њега.

На пример, Саша Ивковић је у тандему са Милошем Михајловим уштоповао Уроша Ђурђевића и отерао од гола Тавамбу, капитен Милош Павловић је сам држао везни ред, спречавајући Евертона и Леонарда да се размахну, Никола Ћирковић је био и бек и крило, Тодор Петровић беспрекорно одрадио све дефанзивне задатке у везном реду, али креирао низ акција, док је Дејан Георгијевић претио из контри.

Управо је Георгијевић један од трагичара меча, јер није искористио два велика зицера, један у удову меча, а по његов тим далеко тежи је промашај при резултату 1:0, кад је избио сам пред Кљајића и пуцао ван оквира гола. Имао је Вождовац и пре и после тога црно-беле у шаци, све је “мирисало” на сензацију, али је тандем “Ђу-Ле” одвео госте у полуфинале, иако су домаћини бурно протествовали против појединих одлука судије Драгана Чоловића у завршници меча.

На пример, “скочили” су пошто је досудио индирецт, што је био кључни детаљ да Партизан схвати како може да окрене меч, што се на крају и десило, иако би за наук гостима требало да остане како их је од фудбала у већем делу меча одучио Никола Ћирковић и да би гарант испали да је уместо Дејана Георгијевића неко други био у оне две шансе.

КУП СРБИЈЕ, ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ВОЖДОВАЦ – ПАРТИЗАН 1:2 (1:0)
/Срећковић 42 – Ђурђевић 80, Леонардо 90/

Београд
Стадион: Тржни центар Вождовац
Гледалаца: 1.200
Судија: Драган Чоловић (Рашка)
Жути картони: Ћирковић, Путинчанин, Павловић (Вождовац), Миленковић, Леонардо (Партизан)

ВОЖДОВАЦ: Поповић – Путинчанин, Михајлов, Ивковић, Филиповић - Павловић – Ћирковић, Јешић, Петровић (од 81. Маринковић), Срећковић (од 74. Дуроњић) – Георгијевић (од 90. Ступаревић). Тренер: Илија Столица.

ПАРТИЗАН: Кљајић – Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић – Евертон, Косовић, Јанковић (од 85. Саша Илић), Леонардо – Тавамба (од 54. Ђуричковић), Ђурђевић. Тренер:Марко Николић.

Куп Србије – четвртина финала:

Вождовац – Партизан 1:2 (0:0)
Срећковић 42 - Ђурђевић 80, Леонардо 90
18.00 Слобода – Чукарички
18.00 Војводина – Борац
19.00 Црвена звезда – Младост

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар