Kup: Partizan preokretom ''iz keca u dvojku'' na ''Krovu'' do polufinala!

Ekipa Partizana plasirala se u polufinale Kupa Srbije trijumfom posle preokreta nad Voždovcem na 'Krovu' – 2:1 (0:1).  Partizan preživeo u 90. minutu! Golovima Leonarda i Đurđevića crno-beli okrenuli protiv Voždovca i plasirali se u polufinale kupa - 2:1.

Fudbal 05.04.2017 | 15:30
Kup: Partizan preokretom ''iz keca u dvojku'' na ''Krovu'' do polufinala!
Crno-beli su na vrhu tržnog centra na Voždovcu, na veštačkoj travi, odigrali možda i najlošiji meč ove sezone, ali su na kraju ipak uspeli da izbegnu poraz i penala, odnono stignu do preokreta.

'Zmajevi' su bili raspoloženiji za igru, što se videli već od samog starta, da bi tri minuta pre odlaska na odmor stigli do vođstva – kada je Nikola Srećković sa pet metara završio sjajnu akciju saigrača u dva poteza.

Gosti su krenuli daleko agresivnije i ofanzivnije u nastavku, ali i dalje nisu mogli da ugroze mrežu Zorana Popovića. Ipak, kada se sve sagleda, domaći i te kako imaju razloga da žale, pošto su propustili dve fenomenalne prilike da i definitivno reše duel.

Tragičar je bio Dejan Georgijević, koji je u razmaku od deset minuta propustio da realizuje dve stopostotne prilike – najpre je šutirao pored gola Filipa Kljajića, dok mu je drugi pokušaj zaustavio golman tima iz Humske.

Kako to obično biva, stigla je kazna – za oba promašaja, ali se mora istaći da je Partizan imao i sreće. Izjednačenje gostima doneo je Uroš Đurđević posle indirekta na sedam, osam metara, kada se lopta izodbijala od nekoliko igrača i završila u mreži.

Pokušala je ekipa Ilije Stolice da izdrži do kraja i izbori penala, ali je nova nespretna intervencija defanzivaca Voždovčana omogućila da da penal ruleta ne dođe. Miloš Mihajlov nije na vreme reagovao u svom kaznenom, a lopta se odbila do Leonarda koji lako svom timu donosi totalni preokret i nastavak borbe za trofej.

Partizan je preživeo. A zaslužio je da ispadne. Devetorica crno-belih su 80 minuta bili samo crni, a onda su ih dvojica koja celu sezonu „ratuju sami“ opet izvukli. Iz ponora, iz fudbalskog mulja, iz letargije, povukli su napred Uroš Đurđević i Leonardo da Silva Soza i još jednom provozali Parni valjak.

Ovoga puta u brzinu više ubacili su tek u završnih deset minuta duela sa Voždovcem i sa krova Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici usmerili svoj tim u polufinale Kupa, u kome je, pre izjednačenja favorita, zaslužio da se nađe domaćin – 2:1.

Nije, jer nije znao kao da se odbrani od najboljeg napadačkog tandema Srbije, iako je igrom garantovao makar penale, ali je već viđena drama izbegnuta u 90. minutu, tako što je Mihajlov slučajno odbio loptu na nogu Leonardu, a ovaj matirao vrlo dobrog Zorana Popovića.

Partizan se plasirao u treće vezano polufinale kupa, ukrasivši 80. utakmicu Marka Nikolića na klupi, produživši niz nepobedivosti na 25 utakmica, ali baš ova poslednja najbolji je primer kako ne sme. Ne sme Nemanja Miletić da pogreši i pokloni vođstvo ekipi koja je u prethodna dva okršaja izgledala samo kao sparing partner, ne sme jedan štoper Bojan Ostojić da dozvoli sebi dag a “vozaju” kao na poljančetu, ne smeju Marko Jevtović i Nebojša Kosović da igraju u rikverc, ne sme Everton da naseda na provokacije ili ih sam kreira. A povrh svega, ne bi smeo Marko Nikolić da pomisli kako će baš svaki put da ga spasu Đurđević i Leonardo, iako bi bilo pošteno priznati da ni oni nisu odigrali valjanu utakmicu, već su se samo “izvadili” pogocima.

Na taj način omogućili su gostima iz Humske 1 da brane trofej osvojen lane u Gornjem Milanovcu, a sprečili kuražnog domaćina da stigne do reprise najvećeg uspeha u istoriji kluba. Samo deset minuta delilo je Voždovčane do polufinala koje su igrom i pristupom zaslužili. Uprkos velikim kadrovskim rokadama. Šest igrača promenio je Ilija Stolica u odnosu na onaj koji je pre pet dana ubedljivo tukao Vojvodinu. Bez prvog napadača Stefana Dražića, krila Ognjena Krasića, veziste Nemanje Nikolića, „desetke“ Đura Zeca i defanzivca Uroša Sinđića, za koje nije bilo mesta čak ni na klupi, a sa Nenadom Marinkovićem kao rezervom, Voždovac je počeo meč, čuvajući glavne adute za subotnji, daleko važniji, duel sa Javorom, vredan mesta u plej-ofu. A zapravo je pokazao srpskoj javnosti da raspolaže širokomlepezom fudbalera sposobnih da igraju zanimljivo, nadahnuto, da se rvu sa favoritom, čak budu i bolji od njega.

Na primer, Saša Ivković je u tandemu sa Milošem Mihajlovim uštopovao Uroša Đurđevića i oterao od gola Tavambu, kapiten Miloš Pavlović je sam držao vezni red, sprečavajući Evertona i Leonarda da se razmahnu, Nikola Ćirković je bio i bek i krilo, Todor Petrović besprekorno odradio sve defanzivne zadatke u veznom redu, ali kreirao niz akcija, dok je Dejan Georgijević pretio iz kontri.

Upravo je Georgijević jedan od tragičara meča, jer nije iskoristio dva velika zicera, jedan u udovu meča, a po njegov tim daleko teži je promašaj pri rezultatu 1:0, kad je izbio sam pred Kljajića i pucao van okvira gola. Imao je Voždovac i pre i posle toga crno-bele u šaci, sve je “mirisalo” na senzaciju, ali je tandem “Đu-Le” odveo goste u polufinale, iako su domaćini burno protestvovali protiv pojedinih odluka sudije Dragana Čolovića u završnici meča.

Na primer, “skočili” su pošto je dosudio indirect, što je bio ključni detalj da Partizan shvati kako može da okrene meč, što se na kraju i desilo, iako bi za nauk gostima trebalo da ostane kako ih je od fudbala u većem delu meča odučio Nikola Ćirković i da bi garant ispali da je umesto Dejana Georgijevića neko drugi bio u one dve šanse.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE

VOŽDOVAC – PARTIZAN 1:2 (1:0)
/Srećković 42 – Đurđević 80, Leonardo 90/

Beograd
Stadion: Tržni centar Voždovac
Gledalaca: 1.200
Sudija: Dragan Čolović (Raška)
Žuti kartoni: Ćirković, Putinčanin, Pavlović (Voždovac), Milenković, Leonardo (Partizan)

VOŽDOVAC: Popović – Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Filipović - Pavlović – Ćirković, Ješić, Petrović (od 81. Marinković), Srećković (od 74. Duronjić) – Georgijević (od 90. Stuparević). Trener: Ilija Stolica.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić – Everton, Kosović, Janković (od 85. Saša Ilić), Leonardo – Tavamba (od 54. Đuričković), Đurđević. Trener:Marko Nikolić.

Kup Srbije – četvrtina finala:

Voždovac – Partizan 1:2 (0:0)
Srećković 42 - Đurđević 80, Leonardo 90
18.00 Sloboda – Čukarički
18.00 Vojvodina – Borac
19.00 Crvena zvezda – Mladost

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar